CineLOVA Filmcafé 25 januari 2018 – werkavond non-fictie film & aankondiging jaarprogramma

Het CineLOVA Filmcafé van 25 januari a.s. zou geheel in het teken staan van inzendingen voor de Limburgse Filmdag 2018. CineLOVA riep haar leden in december op om een film voor te leggen, die aan de Limburgse Filmdag 2018 gaat deelnemen en waarover de maker nog graag feedback van de CineLOVA filmbesprekers zou willen krijgen. Tot op heden zijn geen films ter bespreking aangemeld. Daarom passen we het programma van het Filmcafé aan.

Het CineLOVA Filmcafé van 25 januari a.s. wordt een leerzame avond waarbij o.l.v. Jef Caelen en samen met de aanwezigen aan een film van Jef wordt gewerkt. Het betreft een film die momenteel nog volop in ontwikkeling is en na afronding zal worden ingezonden voor de Limburgse Filmdag 2018.

Het programma van de avond is als volgt:

19.30 uur: Opening en uitleg van de werkwijze van deze avond

19.45 uur: Vertoning van originele (gemonteerde) fragmenten die deel uit maken van de nieuwe non-fictie film (59 minuten) van Jef Caelen, die op 31 maart a.s. in Lumière Maastricht in première zal gaan. De fragmenten gaan over kunst, de laatste fase van het leven van de kunstenaar, omgaan met ziekte, herwaardering van zijn werk, liefde voor een vrouw, gedichten, euthanasie, enz. De bedoeling is om uit de getoonde fragmenten een festivalversie samen te stellen voor een korte non-fictiefilm van 15 a 20 minuten.

20.45 uur: Pauze

20.55 uur: Werksessie: via een werkblad kan iedereen mee schetsen aan de stappen voor het ontwerp van een zgn. ‘festivalversie’ van deze film zoals die aangemeld gaat worden voor de Limburgse Filmdag 2018.

21.25 uur: De opbrengsten van de werkbladen vanaf de premisse, via plot, bouwstenen naar de eindmontage worden verzameld, besproken en ondergebracht in een schets voor een montageplan.

21.55 uur: Het activiteitenaanbod van CineLOVA zal in 2018 in omvang toenemen. Tijdens het Filmcafé wordt het activiteitenaanbod van dit jaar aangekondigd en toegelicht.

Het belooft een interessante avond te worden! Zorg dat je erbij bent! Zowel LOVA als CineLOVA leden zijn welkom en hebben gratis toegang. Aanmelden voor het Filmcafé is verplicht en kan t/m 20 januari a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com.

Het CineLOVA Filmcafé vindt plaats bij Cafézaal ’t Weverke (Hoofdstraat 77) in Schimmert.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo