CineLOVA Filmcursus ‘Van verhaal naar Scenario’ – deel 2 (scenario schrijven)

De tweede cursus van het (Cine)LOVA filmcursusaanbod 2017-2018 en de doorlopende leerlijn is de cursus ‘Van verhaal naar scenario’. Een workshop die focust op verhaalstructuur en scenarioschrijven. Het deel over ‘verhaalstructuur’ is een meer theoretisch deel waarbij nader wordt ingegaan op de structuur van een verhaal. Ook aspecten als het beschrijven van de ‘arena’ (locatie waar het verhaal zich afspeelt) en de ‘karakters’ komen in dit deel aan bod. Tijdens het deel dat over scenarioschrijven gaat, krijg je eerst algemene tips over het schrijven van een scenario. Vervolgens wordt advies op maat gegeven aan de deelnemers die een filmidee of scenario hebben aangedragen.

Het eerste deel (verhaalstructuur) van de cursus ‘Van verhaal naar scenario’ vindt plaats op zaterdag 27 januari van 09.00-17.00 uur bij Cafézaal ’t Weverke (Hoofdstraat 77) in Schimmert. Deze cursus wordt verzorgd door Hay Joosten. Het tweede cursusdeel (scenario schrijven) vindt plaats op zaterdag 24 februari a.s. van 13.00-17.00 uur, eveneens bij Cafézaal ’t Weverke in Schimmert. Deze cursus wordt verzorgd door Martijn Daamen.

Wil je deelnemen aan de deelcursus ‘scenario schrijven’? Meld je dan vóór 1 februari a.s. aan door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com. LET OP! Personen die zich reeds in het najaar van 2017 hebben (voor)aangemeld voor deze deelcursus hebben voorrang. Vol=Vol.

De kosten van de deelcursus ‘scenario schrijven’ bedragen € 20 voor leden van (Cine)LOVA en € 30 voor niet-leden. Informatie over de betaalwijze ontvang je zodra jouw deelname door CineLOVA is bevestigd.

De deelcursus scenario schrijven wordt verzorgd door scenarioschrijver Martijn Daamen (www.martijndaamen.nl). Tijdens de cursus geeft Martijn je allerlei tips over het schrijven van een scenario. Daarnaast geeft hij je advies op maat over een scenario waar je zelf aan werkt. Heb jij een vraag over een bepaalde scène uit jouw scenario en wil je die voorleggen aan Martijn? Stuur de vraag en het bijbehorende deel van het scenario dan uiterlijk 10 februari a.s. naar cinelova@gmail.com. Formuleer je vraag kort en bondig en stuur s.v.p. geen volledig scenario mee. Dit i.v.m. de voorbereidingstijd voor Martijn en het feit dat we zoveel mogelijk vragen van zoveel mogelijk cursisten willen beantwoorden. 

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo