Lezing ‘Auteursrecht in de cultuursector’ over o.a. gebruik van video’s, foto’s en muziek

Over toestemming, (her)gebruik en meer dat je moet weten over intellectueel eigendom

Auteursrecht, portretrecht en mediarecht: vroeg of laat kom je hier als vrijwilliger of medewerker in de cultuursector mee in aanraking. Maar hoe zit het nu precies met de bescherming van het werk van bijvoorbeeld muzikanten, componisten, fotografen, schrijvers en filmmakers? Wanneer moet je toestemming vragen voor het gebruik van muziek, foto’s en video’s? Mag je zomaar citaten gebruiken? Hoe zit het met het (her)gebruiken van beeldmateriaal, bronvermelding etc.? En wanneer heb je toestemming nodig van mensen die staan afgebeeld op foto’s en in filmpjes?

In de lezing ‘Auteursrecht in de cultuurscetor’ van het Huis voor de Kunsten Limburg worden in vogelvlucht de belangrijkste zaken rondom intellectueel eigendom in de cultuursector uit de doeken gedaan. Met voorbeelden uit de praktijk en handige tips. Na het volgen van deze lezing weet je waar je juridisch gezien staat en wat je vooral wel en niet moet doen om plagiaat en claims te voorkomen. De lezing wordt verzorgd door Annelies ten Hove, werkzaam als advocaat bij TDH Advocaten in Maastricht. Zij is gespecialiseerd in onder andere merkenrecht, auteursrecht en media- en communicatierecht.

Datum en locatie
Dinsdag 18 september 2018
19.15-21.15 uur
Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond
Aanmelden
Deelname aan de lezing is gratis. Er is plek voor max. 50 deelnemers. Aanmelden kan via onderstaande link: 

Willen meerdere personen van een vereniging, stichting of organisatie deelnemen? Meld dan iedere deelnemer apart aan. Zodra u zich heeft aangemeld ontvangt u een mail waarin u wordt gevraagd om de aanmelding definitief te maken. Mogelijk komt deze mail in uw spambox terecht; controleer deze. Pas na deze bevestiging is uw aanmelding definitief. Enkele dagen voor aanvang van de lezing ontvangt u per mail een definitieve uitnodiging. Indien de workshop niet doorgaat of wordt verplaatst, dan wordt u hierover per mail geïnformeerd. Meldt u iemand anders aan? Gebruik een mailadres dat door de persoon zelf wordt gelezen.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo