Limburg Film Festival – 12 t/m 14 januari 2018

Dat Limburg niet verlegen zit om filmtalent bleek vorig jaar al bij de eerste editie van het Limburg Film Festival. Op 12-13-14 januari 2018 toon het Limburg Film Festival voor de tweede maal het beste wat de provincie aan filmtalent te bieden heeft. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. Dit keer bestaande uit maar liefst zeven wereldpremières.

De 33 films van het Limburg Film Festival 2018 bieden samen een unieke kijk op de Limburgse cultuur. Zo zijn er films over typische Limburgse zaken zoals de schutterij (Limburgia van Noël Loozen en De Belofte van Slek van Nathalie Crum) of carnaval (Nao ’t Zuuje van Rob Hodselmans). Daarnaast heeft het LFF ook een film weten te strikken die zich afspeelt in de mijnen (Barbaravan Mark Handels) en een Limburgse natuurdocumentaire die in première gaat (Grensmaas van CineLOVA lid Laurent Beckers). Een andere premièrefilm is ‘De Nieuwe Limburger’ van Kim de Bis, die vorig jaar op hetzelfde festival nog de prijs voor Beste Jonge Maker won. Zij keert terug met deze documentaire over de integratie van een Syrische vrouw in Venlo, die met steun van van CineSud en L1 tot stand kwam.

Naast een gevarieerd filmprogramma is er ook ruimte voor verdieping, middels masterclasses van onder anderen journalist/documentairemaker Leon Verdonschot, wiens nieuwste film ‘Het Schoonmakersparlement’ tijdens het festival een exclusieve voorpremière zal beleven. Georganiseerd door festivalpartner CineSud.

Ten opzichte van vorig jaar is het filmfestival fors gegroeid. Er is niet alleen een groter aantal films te zien, er zijn ook meer vertoningsmomenten en festivallocaties. Naast Filmtheater De Nieuwe Scene, dat als festivalhart fungeert, is ook het Limburgs Museum als festivalpartner aangesloten. Hier zijn tijdens het festival onder andere historische Limburgse films te zien. Zoals de documentaire Limburg in Beeld’ uit 1918 die met een ‘live soundtrack’ van componist Mike Roelofs vertoond zal worden. Ook zal de film Muziek moet je maken met je hart van CineLOVA lid Ton Polman vertoond worden. Polman won met deze film de Servaas Huysprijs tijdens Filmfestival Tijdsbeeld 2017. De prijs bestaat onder meer uit een vertoning tijdens het Limburg Film Festival. Klik hier voor meer info over het programma in het Limburgs Museum.

Naast Filmtheater De Nieuwe Scène en het Limburgs Museum zijn er ook filmvertoningen bij CityCinema, Grenswerk en Theater De Maaspoort, waar de kick-off van het festival plaatsvindt op 6 januari met de première van ‘Nao ’t Zuuje’. Ook het stadscentrum zelf biedt een podium voor Limburgse films. Tussen de festivallocaties loopt tijdens het LFF namelijk een filmroute met uitdagende experimentele video-installaties.

Het Limburg Film Festival streeft ernaar de beste Limburgse films en haar makers zichtbaar te maken op een toegankelijke manier en voor een breed publiek. Het programma behelst vele filmgenres, van documentaires tot drama en van komedie tot experimentele films. Voor ieder wat wils dus. Meer informatie over het festival, het filmprogramma en de ticketverkoop via www.limburgfilmfestival.nl.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo