Limburgse Filmdag

Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse bodem willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdag. Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om één of meerdere recente filmproducties in te zenden voor de Limburgse Filmdag. Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De films met de beste beoordelingen worden geprogrammeerd voor het festival. De organisatie van de Limburgse Filmdag is in handen van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA). De LOVA wordt daarbij ondersteund door het Huis voor de Kunsten Limburg.

 

 

Limburgse Filmdag 2018
In 2018 vindt het jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats op zondag 15 april. Het filmfestival wordt een ééndaags festival i.p.v. een tweedaags festival. De naam van het filmevent is daarom ook veranderd in Limburgse Filmdag. De Limburgse Filmdag 2018 vindt plaats in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Tijdens het filmfestival wordt weer een breed scala aan Limburgse amateurfilms vertoond.

Amateurfilmers die graag willen deelnemen aan de Limburgse Filmdag 2018 kunnen vanaf nu hun films inschrijven en inzenden. Hieronder vind je de belangrijkste data en informatie m.b.t. het inschrijven en inzenden van een film, evenals het nieuwe wedstrijdreglement en de link naar het online inschrijfformulier. Let op! Niet alleen de opzet van de Limburgse Filmdag is gewijzigd, ook het wedstrijdreglement en de manier waarop je je kunt inschrijven.

 

 • Amateurfilmers kunnen een film inschrijven vanaf 1 december 2017 middels het online inschrijfformulier (zie verderop).
 • Inschrijven gebeurt uitsluitend online middels het online inschrijfformulier.
 • De inschrijftermijn eindigt op 25 februari 2018.
 • De films moeten uiterlijk op 4 maart 2018 aangeleverd zijn bij wedstrijdsecretaris Jack Troquet. Dat kan door de film als digitaal bestand aan te leveren via: cinelova@gmail.com of per post via:

  Jack Troquet
  Klein Haasdal 35
  6333 AG Schimmert (NL)

 

 • De films worden in een besloten juryzitting op 10 maart 2018 beoordeeld door vijf juryleden: Arie Stas, Con Soeters, Urbain Appeltans, Huub Bervoets en Ton Polman. Jef Caelen is reserve jurylid.
 • De makers van films die niet tot de Limburgse Filmdag worden toegelaten, kunnen tot 20 maart 2018 in beroep gaan.
 • De kosten voor het in beroep gaan bedragen € 10,-. Dit bedrag moet worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL 07 RABO 01177 30 866 t.n.v. LOVA te Schimmert en o.v.v. ‘Beroep Limburgse Filmdag 2018’ gevolgd door de voor- en achternaam van de inzender plus de titel van de film.
 • Het programma van de Limburgse Filmdag wordt uiterlijk 1 april 2018 gepubliceerd op de website van CineLOVA.
 • De uitslag van de Limburgse Filmdag (palmares en prijswinnaars) wordt uiterlijk maandag 16 april 2018 op de website van CineLOVA geplaatst.
 • (Cine)LOVA leden kunnen gratis een film inzenden voor de Limburgse Filmdag. Ben je geen lid van (Cine)LOVA? Dan is jouw inschrijving voor de Limburgse Filmdag 2018 pas definitief zodra het deelnamebedrag van € 20,- is overgemaakt op bankrekeningnummer NL 07 RABO 01177 30 866 t.n.v. LOVA te Schimmert en o.v.v. ‘Inschrijfgeld Limburgse Filmdag 2018’ gevolgd door jouw voor- en achternaam plus de titel van de ingezonden film.

 

WEDSTRIJDREGLEMENT
>>> Download hier het wedstrijdreglement van de Limburgse Filmdag 2018.

De wedstrijdsecretaris gaat ervan uit dat je kennis hebt genomen van het (nieuwe) wedstrijdreglement.

 

ONLINE INSCHRIJFFORMULIER
>>> Klik hier om naar het online inschrijfformulier voor de Limburgse Filmdag 2018 te gaan.

Een film aanmelden voor de Limburgse Filmdag gaat vanaf heden alleen nog maar digitaal, via het online inschrijfformulier. Wil je één of meerdere films inzenden voor de Limburgse Filmdag 2018? Vul dan (per film) een online formulier in. Door het formulier in te vullen en te verzenden, ga je akkoord met bovenstaand wedstrijdreglement.

 

 


Limburgse Filmdagen 2017
In 2017 vonden de Limburgse Filmdagen plaats in het weekend van 8 en 9 april in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.


Limburgse Filmdagen 2016

De Limburgse Filmdagen 2016 vonden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in Cultuurhuis Heerlen. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars. Bekijk hier de fotoreportage van de Limburgse Filmdagen (zelf foto’s toevoegen is mogelijk). De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ton Polman.

 

 

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo