Limburgse Filmdag

Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse bodem willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdag. Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om één of meerdere recente filmproducties in te zenden voor de Limburgse Filmdag. Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De films met de beste beoordelingen worden geprogrammeerd voor het festival. De organisatie van de Limburgse Filmdag is in handen van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA). De LOVA wordt daarbij ondersteund door het Huis voor de Kunsten Limburg.

 

 

Limburgse Filmdag 2018
In 2018 vindt het jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats op zondag 15 april. Het filmfestival wordt een ééndaags festival i.p.v. een tweedaags festival. De naam van het filmevent is daarom ook veranderd in Limburgse Filmdag. De Limburgse Filmdag 2018 vindt plaats in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Tijdens het filmfestival wordt weer een breed scala aan Limburgse amateurfilms vertoond.

WEDSTRIJDREGLEMENT
>>> Download hier het wedstrijdreglement van de Limburgse Filmdag 2018.

 

 

 


Limburgse Filmdagen 2017
In 2017 vonden de Limburgse Filmdagen plaats in het weekend van 8 en 9 april in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.


Limburgse Filmdagen 2016

De Limburgse Filmdagen 2016 vonden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in Cultuurhuis Heerlen. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars. Bekijk hier de fotoreportage van de Limburgse Filmdagen (zelf foto’s toevoegen is mogelijk). De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ton Polman.

 

 

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo