CineLOVA Coachingstraject NON-FICTIE met Ruud Lenssen

Dit jaar zet CineLOVA het succesvolle coachingstraject ‘non-fictie’, zoals dat in 2019 onder begeleiding van Bart Hölscher heeft plaatsgevonden, weer voort. Ook dit jaar willen we de Limburgse amateurfilmers graag ondersteunen bij het maken van nóg betere films. Non-fictiefilms in dit geval.

Wil je dit jaar een film maken over een onderwerp of thema dat jezelf kiest en daarbij ondersteund worden door niemand minder dan de professionele documentairemaker Ruud Lenssen? Dan is dit je kans! Meld je vóór 1 maart a.s. aan!

CineLOVA investeert in het coachingstraject door de begeleiding van maximaal 6 filmproducties voor een zeer groot deel te financieren. Minimale deelname om het project op te starten is 4 deelnemers. Van deelnemers wordt een eigen bijdrage van € 100,- gevraagd voor het hele coachingstraject.

HOE ZIET HET TRAJECT ERUIT?

Het traject voorziet in een korte begeleiding van de theoretische voorbereiding van je filmplan. In het tweede deel van het traject richt Ruud zich op de ondersteuning van de praktische realisatie van jouw film en het geven van advies op maat.

Voor de inschrijving volstaan in feite slechts een paar regeltjes die de volgende info bevatten:

  • Korte beschrijving van jouw filmidee: geformuleerde log-line (in één zin weergeven waar de film over gaat)
  • Korte beschrijving van de regievisie: wat is de betekenis, de stelling of de boodschap van je te maken film.
  • Vanaf het moment waarop je geselecteerd bent als definitieve deelnemer moet het inschrijfgeld worden voldaan. Daarover ontvang je t.z.t. alle benodigde info.
  • De definitieve deelnemers krijgen dan korte, schriftelijk aanwijzingen en een vragenlijst. Aan de hand daarvan kom je tot een completer filmplan. Dit plan wordt na vier weken ingeleverd bij Ruud Lenssen.

Dan volgt eind april meteen de eerste sessie met Ruud, waarin deze plannen worden besproken. Na die sessie kunnen de deelnemers beginnen aan de praktische realisatie van hun plan.

De volgende twee sessies met Ruud staan in het kader van ondersteuning bij de problemen die de makers in de praktijk ervaren bij de realisatie van hun plan. De data voor die sessies worden in onderling overleg met Ruud gepland.

De vierde sessie, die direct na de zomer zal worden georganiseerd, wordt gebruikt om de voorlopige resultaten van de deelnemers te bekijken en te bespreken. De makers krijgen dan van Ruud praktische tips voor de afronding van de film.

De afsluitende sessie in oktober betreft de afronding en evaluatie. Tijdens die sessie worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Ook geeft Ruud dan zijn visie op de verschillende processen. Na deze bijeenkomst kunnen de projecten worden afgerond en de films worden ingezonden voor een premièrevertoning tijdens het Limburg Film Festival (dat in het tweede weekend van januari 2021 zal plaatsvinden).

Alle sessies in het kader van het coachingstraject vinden plaats bij Sportplaza ’t Anker in Buchten. De datum van de eerste sessie wordt in overleg met Ruud en de deelnemers vastgesteld. De volgende sessies worden vervolgens tijdens de eerste sessie door Ruud en de deelnemers ingepland.

WAAROM ZOU JE MEEDOEN?

  • Je wordt begeleid door een zeer gerenommeerde filmprofessional.
  • Het coachingstraject biedt jou de uitgelezen kans om jouw expertise bij een filmproces en dan met name bij het maken van een documentaire naar een hoger plan te tillen.
  • Je doet nieuwe ervaringen op en leert niet alleen van Ruud Lenssen, maar ook van de processen van je collega-deelnemers.
  • Ervaring en kennis die je tijdens het traject opdoet, kun je nadien ook toepassen bij andere filmprojecten.
  • Tot slot is deelname aan dit coachingstraject door CineLOVA tegen een zeer aantrekkelijke prijs mogelijk gemaakt.

Ga jij deze filmuitdaging aan? Wil jij echt verder komen met je fantastisch filmhobby? Meld je dan nu aan!

>>> OVER RUUD LENSSEN

Ruud Lenssen

Ruud Lenssen is een Nederlandse documentairemaker, onder andere bekend van Wei (IDFA competitie 2019, winnaar beste lange documentaire Limburg Film Festival 2020) en Kathem & Chris (winnaar Dioraphteprijs Nederlands Filmfestival 2010).

Opgroeiend als verlegen jochie in een klein dorpje leerde Ruud Lenssen (Broekhuizenvorst, 1986) als vanzelfsprekend de kunst van het observeren. Maar pas op de kunstacademie (Bachelor: WdKA Rotterdam 2007-2010. Master: LUCA School of Arts Genk, België 2013-2016, geslaagd met onderscheiding) wist hij hier echt uitdrukking aan te geven. De liefde voor het documentairegenre lag voor de hand.

De lessen van zijn jeugd manifesteren zich in alle films van Ruud Lenssen, onder andere vanwege de observerende stijl. Maar ook door de keuze voor maatschappelijk relevante thema’s die hij op een bescheiden en persoonlijke manier verbeeldt. Vaak zijn het immers die persoonlijke verhalen die inzicht bieden hoe om te gaan met de grote vraagstukken des levens.

>>> Lees meer: www.ruudlenssen.nl

RSS
Vimeo