CineLOVA Filmproductiekring – coachingstraject non-fictie

CineLOVA wil Limburgse amateurfilmers graag ondersteunen bij het maken van nóg betere films. Filmers die dit jaar nog aan de slag willen met het maken van een non-fictie film krijgen van CineLOVA extra professionele ondersteuning aangeboden. Professioneel documentairemaker Bart Hölscher zal amateurfilmers met kansrijke plannen de komende tijd gaan ondersteunen en begeleiden bij het maken van een nieuwe non-fictiefilm. Heb je de ambitie om een korte non-fictie film te maken? Meld je dan aan! Deelname is gratis. Hieronder lees je de opzet van het coachingstraject en de voorwaarden van deelname.

Wat moet je doen?

 1. Meld je uiterlijk 20 mei a.s. aan voor het coachingstraject door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com. Vermeld in die mail:
 • jouw onderwerp- of themakeuze voor een non-fictie film van maximaal 10 minuten;
 • een korte (max. 1 A4) en ruwe schets van de voorgenomen (film)activiteiten die je onderneemt om jouw film te kunnen realiseren;
 • een tijdspad (planning) waarbinnen je de film wilt realiseren. Het filmtraject start vanaf 1 juli en wordt half oktober 2019 afgerond. Dan moet de film ook gerealiseerd zijn.

Hoe ziet het traject er vervolgens uit?

 1. Nadat wij jouw aanmelding en de benodigde info hebben ontvangen, ontvang je een stappenplan van ons (opgesteld door Bart Hölscher) op basis waarvan je een filmplan kunt maken. Werk je filmplan uit aan de hand van het stappenplan dat je van ons ontvangt en stuur het document uiterlijk 31 mei a.s. naar cinelova@gmail.com. Let op! Op basis van het door jou ingediende filmplan wordt bepaald of jouw project wordt geselecteerd voor het coachingstraject.  
 • Na de sluitingsdatum van 31 mei worden alle ingezonden filmplannen bekeken door Bart. Bart selecteert op basis van de ingediende filmplannen de 5 meest kansrijke projecten. In de eerste week van juni krijg je te horen of jouw plan geselecteerd is voor het coachingstraject.
 • In juni worden de plannen van de deelnemers aan het coachingstraject gezamenlijk besproken met Bart.
 • Vanaf 1 juli starten de deelnemers met het realisatieproces.
 • Eind augustus is er opnieuw een contactmoment met Bart voor een tussentijdse bespreking van de projecten en een coachingsmoment.
 • In oktober 2019 vindt de evaluatie van het traject plaats.
 • Media oktober worden de films opgeleverd door de deelnemers. De films in kwestie worden ingezonden voor het Limburg Film Festival, een festival voor professionals en non-professionele filmers in Limburg, dat in januari 2020 plaatsvindt in Venlo. De films gaan tijdens het festival in première.
 • Natuurlijk kun je daarna je film ook inschrijven voor de Limburgse Filmdagen etc.

Waarom zou je meedoen?

Je wordt begeleid door een zeer gerenommeerde filmprofessional. Het coachingstraject biedt jou de uitgelezen kans om jouw (film)proces naar een hoog plan te tillen. Je doet ervaring op en leert niet alleen van Bart, maar ook van je collega-deelnemers. Ervaring en kennis die je tijdens het traject opdoet, kun je nadien ook toepassen bij andere filmprojecten. Tot slot is deelname aan dit coachingstraject van CineLOVA is gratis!

Ga jij deze filmuitdaging aan?

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo