Acteurs (man 20-26 jaar en vrouw 40 jaar) gezocht voor afstudeerfilm Danique Jaspers

Danique Jaspers, vierdejaars filmstudent aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology, is in het kader van haar afstudeerfilm op zoek naar acteurs. De productie waar het om gaat is een korte mockumentary over een jongen die een meervoudig persoonlijkheidsstoornis heeft.

Synopsis
Het verhaal gaat over een studente die tijdens het onderzoek van haar afstudeerproject (Kan de mens realiteit aan) een jongen tegenkomt genaamd Joris. Joris is een intelligente, nette filosofie student die de studente goed kan helpen in haar onderzoek. Wat ze alleen nog niet weet is dat Joris gediagnosticeerd is met een disassociatieve identiteitsstoornis (DIS). Onbewust komt ze in contact met een paar van zijn alter ego’s. De eerste keer dat ze Joris ontmoet, is hij gewoon Joris. Maar in de volgende ontmoetingen komt zijn alter ego van een hoogleraar en autoracer naar voren. De afwisseling tussen Joris als hoofdpersoon en zijn alter ego’s zijn verwarrend en moeilijk te volgen.

In de zoektocht naar realiteit in het onderzoek voor haar scriptie, vraagt Danique zich mij af wat realiteit precies is. Realiteit is een begrip dat iedereen kent, maar zodra je het moet uitleggen is het moeilijk en wordt het een abstract begrip. Iedereen heeft zijn eigen realiteit dat gekleurd wordt door gebeurtenissen, informatie en je eigen referentiekader. Hoe gaan wij hiermee om? Kunnen we het überhaupt aan? We proberen allemaal grip te creëren op onze werkelijkheid, maar hoe kun je grip krijgen op je eigen realiteit als dit wordt verstoord door een ziekte? Of zelfs meerdere personages, dus meerdere realiteiten?

Oproep acteurs
Danique is op zoek naar een jongen tussen de 20-26 jaar die de hoofdrol gaat spelen en een dame van rond de 40 jaar die een kleine rol heeft als verzorgster. Omdat de jongen verschillende persoonlijkheden laat zien in de film, is het belangrijk dat de acteur niet te groot speelt. Subtiliteit is van belang.

De opnames van de film vinden plaats in week 18 (2 t/m 6 mei a.s.) in Maastricht. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan rechtstreeks contact op met Danique, via: 06 22 57 93 92 of danique_jaspers@hotmail.com.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo