Cameraman/vrouw gezocht voor nieuwe film Jos Rosenboom

Filmer Jos Rosenboom is voor haar nieuwe film ‘Hij was van opa’ met enige spoed op zoek naar een cameraman/vrouw. Heb jij camera-ervaring en wil je graag (als vrijwilliger) meewerken aan de film van Jos? Neem dan rechtstreeks contact op met Jos via josrosenboom@planet.nl of 043 451 16 69. Hieronder vind je de synopsis van de film en enkele praktische gegevens.

Synopsis ‘Hij was van opa’
Lucas (midden dertig)  krijgt onverwacht een telefoontje dat hij de viool die ooit van zijn opa is geweest, weer terug krijgt. Lucas is dolblij. Een kennis van zijn vrouw, Elisabeth, wil hem wat wegwijs maken op de viool. Lucas studeert elke avond op zijn kamer, echtgenote Karina voelt zich in de steek gelaten. Er komt spanning op de relatie te staan. En ze besluit te gaan hardlopen met een vriendin. Beide vrouwen worden min of meer gecoacht door een man, Jim.
Lucas verliest zich in de viool, maar zijn studie brengt hem niet wat hij wel verwachtte: namelijk dat hij vioolspelen onder de knie krijgt. Hij overschat zichzelf.  Hij gaat met de docente Elisabeth steeds in discussie. Elisabeth kan niet meer tegen zijn bewijsdrang, uiteindelijk zegt de lessen op.
Als Karina afwijzend reageert op samen iets gezelligs doen met Lucas, (ze traint voor een loopwedstrijd) ziet hij waar hij mee bezig is.
Bij de finish wordt zijn vrouw uitbundig gefeliciteerd door de coach Jim.
Lucas ziet hoe Karina letterlijk “op handen wordt gedragen” door Jim. Lucas wordt verschrikkelijk boos en verdrietig en gaat naar huis.
Hij neemt toch weer de viool op en speelt er wat op maar ineens weet hij dat het allemaal verloren tijd is, jeugdsentiment. Lucas stelt vast dat met het terugkrijgen van de viool, hij zijn echtgenote verloren heeft. In een vlaag van woede en verdriet slaat hij het instrument aan gruzelementen.

Opnamelocaties en draaidagen
Er zijn twee binnenlocaties: een in Nijswiller, een in Nuth
De binnenlocatie in Nijswiller is in één huis. De buitenlocaties rondom Nijswiller.
Er kan gefilmd worden in de avondenuren en op zaterdagen.

Het aantal draaidagen is ongeveer:

  • Nuth binnen maximaal twee dagdelen
  • Nijswiller buiten: maximaal een dagdeel, plus ergens een finish filmen
  • Nijswiller binnen: waarschijnlijk ongeveer 10 dagdelen

    Crew
    Jos heeft al iemand die voor het geluid zorgt en er is al iemand die wil meehelpen met het licht. Ook heeft zij alle acteurs al gevonden.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo