CineLOVA Coachingstraject FICTIE – ‘Amateurs meet professionals’

Heb jij een goed idee voor een korte film van 8 tot 10 minuten? Wil je meer ervaring opdoen in het omzetten van een filmidee naar een werkbaar scenario? Zou je voor de realisering van je film ondersteuning van professionele filmmakers willen en o.a. werken met een professionele cameraman en geluidstechnicus? Meld je dan aan voor het CineLOVA coachingstraject fictie – ‘Amateurs meet professionals’.

Het coachingstraject is een samenwerking tussen CineLOVA en CineSud (platform voor mediaprofessionals). Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Hogenbijl Fonds, een geldprijs die Jef Caelen op 18 januari 2020 in ontvangst heeft genomen voor het werk dat hij de afgelopen jaren heeft verzet voor de amateurfilmsector in Limburg en CineLOVA in het bijzonder. Met een relatief lage eigen bijdrage van € 199,- kun je deelnemen aan het coachingstraject dat bijna een jaar zal duren en waarbij je diverse profs van begin tot eind intensief wordt begeleid bij het maken van een fictiefilm. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan losse modules van dit traject. De kosten daarvan bedragen € 15,- per workshop.

>>> Hoe ziet het coachingstraject fictie eruit?

Fase 1 (maart/april 2020): In fase 1 doe je mee aan drie sessies om te komen van een idee tot een werkbaar scenario. Deze sessies vinden plaats op 3 maart, 17 maart en 7 april 2020. De eerste twee sessies zijn algemene workshops die voor alle CineLOVA leden toegankelijk zijn en waarvoor de deelnamekosten € 15,- per sessie bedragen. De derde en volgende bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor de geselecteerde deelnemers aan het coachingstraject. Tijdens de derde sessie krijg je persoonlijke begeleiding. De drie sessies worden begeleid door de professionele speelfilmmaker Jeroen Mourmans.

Fase 2(april/mei/juni 2020): in deze fase vinden alle praktische voorbereidingen voor de opnames plaats.

 • Je doet mee aan een workshop ‘spelregie en decor’ door Jeroen Mourmans
 • Je doet mee aan een workshop ‘productie en locatie’ door Martijn Daamen
 • Je doet mee aan een workshop ‘production design’ door Martijn Daamen

Fase 3(juli/augustus 2020): de fase waarin de films worden opgenomen. Deze fase is alleen toegankelijk voor deelnemers aan het coachingstraject.

 • Je krijgt in de periode zomer juli/augustus 2020 twee draaidagen! Gedurende twee volle dagen staan dan een professionele camera- en een geluidsman ter beschikking.

Fase 4 (september/oktober 2020): de fase van de postproductie. In deze fase komen de volgende thema’s aan bod: ‘montage en beeldanalyse’, ‘kleurcorrectie’, ‘het geluidsspoor’ en ‘filmmuziek’

 • Je doet mee aan twee workshops ‘postproductie’ onder begeleiding van een professional.
 • Voor een top afronding van je film krijg je ook nog een volle dag coaching door een professionele editor.
 • Je doet tenslotte mee aan een eindsessie waarbij het project wordt afgerond.
 • We gaan de opbrengsten bekijken, evalueren en natuurlijk een feestelijke première organiseren in een bioscoop.

Durf jij deze ultieme uitdaging aan? Lees dan hieronder hoe je kunt inschrijven!

>>> Inschrijving en start coachingstraject fictie:

Voor de inschrijving volstaat een mail met korte informatie over je filmidee (max. twee A4-tjes) met daarin:

 • Korte beschrijving van jouw idee in een geformuleerde log-line (één zin waarin je weergeeft waar de film over gaat)
 • Korte beschrijving van de regievisie: wat is de betekenis, de stelling of je boodschap waarom je deze film gaat maken.
 • De ontwikkelingslijn van je verhaal (max. een half A4)
 • Beschrijf in welke omgeving jouw film opgenomen kan worden en de belangrijkste problemen die je voorziet bij de realisering.
 • Hoe je dit alles uiteindelijk gaat vertalen naar een werkbaar plan/scenario gaat schrijven is het belangrijkste doel van de eerste sessies.
 • Je stuurt je inschrijving naar: cinelova@gmail.com De inschrijving stopt op 1 maart a.s. en je voldoet het cursusgeld voor de eerste twee sessies (€ 30,-).

De eerste twee sessies van het coachingstraject zijn toegankelijk voor alle CineLOVA leden. Na twee sessies worden door CineLOVA en CineSud de kansrijkste scenario’s geselecteerd voor het resterende coachingstraject en worden de definitieve deelnemers aan het traject bekendgemaakt. Voorafgaand aan de derde sessie, dienen deze deelnemers het restant inschrijfgeld (€169,-) te voldoen. Na betaling van dat bedrag kunnen zij alle resterende fases en sessies doorlopen.

>>> Kun je ook deelnemen aan losse modules?

Als je het volledige coachingstraject volgt, kun je deelnemen aan alle sessies en workshops zoals hierboven omschreven en krijg je één op één begeleiding van profs. Wil je slechts één of enkele sessies of workshops bijwonen? Ook dat kan. De eerste twee sessies van het coachingstraject, de drie workshops van fase 2 (spelregie, productie en locatie, production design) en de twee workshops postproductie in fase 4 zijn voor alle leden toegankelijk. De deelnamekosten bedragen € 15,- per persoon, per sessie/workshop, te voldoen bij inschrijving. Alle praktische info omtrent de workshops (opzet sessie/workshop, naam van de begeleider, locatie enz.) wordt t.z.t. bekendgemaakt.

RSS
Vimeo