CineLOVA Film van de Maand (juni) – BEAST

De ‘Film van de maand’ is een activiteit van CineLOVA i.s.m. de Limburgse filmhuizen. Iedere maand wordt i.s.m. één van de filmhuizen een film uit het reguliere filmprogramma geselecteerd en uitgelicht voor CineLOVA leden. Het gaat om films die, om verschillende redenen, als inspiratie kunnen dienen voor makers.

In de maand juni is de film Beast van Michael Pearce de CineLOVA ‘Film van de Maand’ in Lumière Cinema in Maastricht. Beast is een romantische thriller die zich afspeelt op Jersey. De film gaat over Moll, een jonge, verwarde vrouw die verliefd wordt op de mysterieuze buitenstaander Pascal.

CineLOVA leden kunnen de film Beast met € 2,- korting (€ 7,50 i.p.v. € 9,50) bezoeken op vertoon van hun NOVA ledenpas. Tijdens het CineLOVA Filmcafé van 30 augustus a.s. wordt de film (na)besproken.

 

Over Beast
Moll groeit op in een kleine besloten gemeenschap van de upper class. Bij haar ontmoeting met Pascal is het meteen raak. Het contrast tussen hen is echter groot. Pascal is stroper en leeft een vrij leven. Als Pascal van moord verdacht wordt, moet Moll partij kiezen.

Beast is een film van tegenstellingen. Uiteraard vanwege het klassenverschil, maar ook door de setting. Het ruige landschap contrasteert fel met de strakke interieurs van Molls leefomgeving. Pearce zelf omschrijft zijn speelfilmdebuut als een film waarin sprookjeselementen doorklinken: een meisje komt in de bossen een man tegen die zowel de prins op het witte paard zou kunnen zijn als de grote boze wolf. Een sprookje met een onverwachte wending, want ook het meisje blijkt duistere kanten te bezitten.

David Deprez, artistiek leider van Lumière Cinema, heeft deze film uitgelicht voor CineLOVA leden, omdat de film op een heel eigen manier speelt met genreconventies. ‘Een goede stijloefening dus’, aldus David.

De film Beast is vanaf 21 juni a.s. te zien in Lumière Cinema in Maastricht. Kijk voor meer informatie (o.a. de tijden waarop de film wordt vertoond) op de website van het filmhuis

LET OP! De korting van € 2,- is alleen geldig op vertoon van de NOVA ledenpas in combinatie met een legitimatiebewijs. De korting op de filmvertoning geldt alleen voor de film Beast van Michael Pearce in Lumière Cinema in Maastricht.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo