CineLOVA Film van de Maand (oktober) – Den Skyldige van Gustav Möller in Filmhuis De Domijnen

De ‘Film van de maand’ is een activiteit van CineLOVA i.s.m. de Limburgse filmhuizen. Iedere maand wordt i.s.m. één van de filmhuizen een film uit het reguliere filmprogramma geselecteerd en uitgelicht voor CineLOVA leden. Het gaat om films die, om verschillende redenen, als inspiratie kunnen dienen voor makers.

In de maand oktober is de Deense film Den Skyldige (The Guilty) van Gustav Möller de CineLOVA ‘Film van de Maand’ in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Den Skyldige is het speelfilmdebuut van Gustav Möller (30) die heel goed weet hoe hij de filmische middelen kan aangrijpen om een verhaal te vertellen. Freek Huijs, programmeur van Filmhuis de Domijnen, over de film: “Geluid is de emotionele beleving van film en die les heeft Möller goed opgepakt. 85 minuten lang zit je op het puntje van je stoel en opgesloten in de 112 meldkamer, maar het is geen moment saai. Möller laat aan onze verbeelding over wat er aan de andere kant gebeurt en dat maakt het des te spannender. Hij heeft daarmee goed naar de meester van suspense gekeken en geluisterd: “There is no terror in the bang, only in the anticipation of it” aldus Hitchcock.”

CineLOVA leden kunnen de film met € 2,- korting in Filmhuis De Domijnen bezoeken op vertoon van hun NOVA ledenpas. Tijdens het eerstvolgende CineLOVA Filmcafé wordt de film (na)besproken. Kijk voor de vertoningsdata en -tijden op: www.dedomijnen.nl

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo