CineLOVA Filmcafé – dinsdag 28 mei 2019

Op dinsdag 28 mei a.s. organiseert CineLOVA van 19.30-22.00 uur een Filmcafé in Sportplaza ’t Anker in Buchten. De avond staat in het teken van ‘non-fictie’. Hetgeen die avond besproken wordt, is een goede voorbereiding op het traject van de CineLOVA Filmproductiekring (non-fictie) met Bart Hölscher. Ook voor filmmakers die niet deelnemen aan het traject is de bijeenkomst interessant. Tijdens het Filmcafé bespreken we ook de afgelopen en komende editie van de Limburgse Filmdagen en het CineLOVA programma van de tweede helft van 2019.

PROGRAMMA

  • Welkom en korte toelichting op het programma.
  • Hay Joosten geeft een theoretische inleiding over “Hoe kom ik tot het maken van goede, kwalitatieve non-fictiefilm”. Hay put o.a. uit zijn cursusmateriaal en zal verschillende aandachtspunten aan de hand van filmische voorbeelden toelichten.
  • We kijken naar de documentaire ‘Peelkolonie Griendtsveen’ van Arie Stas en bespreken de film aan de hand van de tip-top benadering.
  • We bekijken de speelfilm ‘Voltooid Verleden’ van Leo Baeten en Henk Teunissen en bespreken de film vanuit de tip-top benadering.
  • We bespreken opmerkingen i.h.k.v. de Limburgse Filmdagen 2019. Het bestuur heeft daar wat consequenties aan verbonden voor de opzet Limburgse Filmdagen 2020, waarover we eveneens wat details bekend zullen maken.
  • We blikken kort vooruit naar de komende activiteiten van CineLOVA, waaronder de programma’s van CineLOVA Filmcacafé’s van 18 juni en 20 augustus a.s. Ook bespreken we de voortgang van de CineLOVA Filmproductiekring non-fictie, het project waarin documentairemaker Bart Hölscher deelnemers zal begeleiden.

ATTENTIE
Voor de zeer geslaagde CineLOVA filmbijeenkomsten rond het NOVA filmprogramma (7 mei) en het Clubgala (14 mei) meldden zich slechts 7 mensen aan, maar werden we op de avonden zelf (aangenaam) verrast door een stevig aantal bezoekers. Voor het clubgala zelfs 32 mensen! Het is voor de organisatie altijd prettig om voorafgaand aan de activiteit te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Daarom vragen we je vriendelijk om je aan te melden voor het CineLOVA Filmcafé van 28 mei (en toekomstige activiteiten).

Aanmelden voor het Filmcafé van 28 mei a.s. kan t/m maandag 27 mei door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo