CineLOVA Filmcafé – 3 april 2018

Op 3 april a.s. vindt een ‘special’ plaats van het CineLOVA Filmcafé, ditmaal in een echte bioscoopomgeving. Het Filmcafé gaat van start om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Plaats van handeling is Filmhuis De Domijnen, Ligne 3 in Sittard. Parkeren kan (betaald) in de Ligne- of Odaparking.


PROGRAMMA

19.30-19.40 uur
Na een welkom introduceren we de eerste stap naar een nieuwe activiteit: de CineLOVA Filmproductiekring. CineLOVA wil het maken van films door amateurs in onze provincie op verschillende manieren stimuleren en ondersteunen. Op 3 april geven we meer informatie over de wijze waarop we bijvoorbeeld expertise en inspiratie bij makers kunnen vergroten. De bioscoop is bij uitstek de omgeving waar deze activiteiten kunnen plaatsvinden. Freek Huijs, programmeur film bij De Domijnen, vertelt kort wat dit theater daarin kan betekenen en wat het voordeel van de NOVApas daarbij is.


19.40-20.30 uur
Vervolgens gaan we samen een goed voorbeeld bekijken en bespreken. Gekozen is voor een film van ’s werelds grootste amateurfilmer Jan Baca: Zijn film ‘Dancing’ leert ons veel over bijvoorbeeld ‘meer verbeelding en minder tekst’ of ‘details die meer vertellen dan de grote totalen’. Zo maar twee aandachtspunten die leidend zijn bij het maken van zowel fictie als non-fictie films.


20.30-20.55 uur
Tijdens het Filmcafé in januari, waarbij gezamenlijk aan een montageplan voor een documentaire werd gewerkt, gaven maar liefst 16 leden (soms heel uitgebreid) ideeën en voorstellen voor de montage van het materiaal over de kunstenaar Jos Caelen. Jef heeft getracht zich te laten leiden door de vaak waardevolle gedachtes en toont en bespreekt tijdens het CineLOVA Filmcafé van 3 april het resultaat. Inmiddels heeft Jef ook een eigen versie gemaakt die tijdens de Limburgse Filmdagen 2018 te zien zal zijn.


20.55-21.15 uur
Pauze

21.15-22.00 uur
Tijdens het CineLOVA Filmcafé gaat de film ‘Tussen hemel en aarde’ van CineLOVA lid Monique Banen in première. De film gaat over Zahid die wegkwijnt in zijn verwaarloosde winkel. Hij heeft de dood van zijn zoon Jamal nooit kunnen verwerken. Op een dag neemt Hannah contact op. Ze heeft Jamal gekend en zegt overtuigd te zijn dat Jamal gereïncarneerd is als haar dochtertje Alysia. Deze mededeling valt niet goed bij Khalida, de vrouw van Zahid. Het blijft echter knagen aan Zahid. Hij besluit om Hannah te bellen om meer te weten te komen. Samen met de cast en crew kijken we naar deze debuutproductie van Monique. Het resultaat mag er zijn! Monique begon aan het filmproject i.h.k.v. de eerste editie van ‘Maak Je Eigen Fictie Film’ in 2016. Naast de vertoning van de film gaan we ook in gesprek met Monique.

 

AANMELDEN
Wil je het CineLOVA Filmcafé bijwonen? Meld je dan vóór 1 april a.s. aan via cinelova@gmail.com. Het Filmcafé is voor iedereen gratis toegankelijk.


Tot dinsdag 3 april a.s. in De Domijnen Sittard!

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo