CineLOVA Filmcafé – Vertoning en bespreking NOVA films 2018

Op dinsdag 7 mei a.s. vindt van 19.30 tot 22.00 uur een CineLOVA Filmcafé plaats in Filmhuis De Domijnen (Ligne 3) in Sittard. De avond staat geheel in het teken van films die tijdens het NOVA Filmfestival 2018 te zien waren.

Elk jaar vindt het NOVA Filmfestival (hét nationale amateurfilmfestival) plaats en komen de nieuwe krenten uit de non-professionele filmpap boven drijven. Het betreft films die interessant, leerzaam en inspirerend zijn voor elke filmmaker.

Tijdens het CineLOVA Filmcafé van 7 mei a.s. vertonen we een aantal bekroonde topfilms van het NOVA Filmfestival 2018. Na iedere vertoning vindt onder leiding van Jef Caelen een korte bespreking plaats met de aanwezigen in de zaal.

Tijdens het NOVA Filmfestival 2018 werden ook twee Limburgse films bekroond: Groetjes, Henk van Ineke en Peter Brouwers en Die zwei blauen Augenvan Jef Caelen. Omdat deze films al meerdere malen in Limburg vertoond zijn, beschouwen we ze als ‘bekend’ en laten we ze tijdens het Filmcafé buiten beschouwing. Ook zonder de inbreng van Limburg hebben we een dijk van een programma dat je niet mag missen!

Het programma van het CineLOVA Filmcafé is als volgt:

19.00-19.30 uur: inloop
19.30 uur: aanvang programma

1. Vertoning en bespreking van Een meer van stille tranen, een speelfilm van Videofilmers Velzen (29 min.) – Door een buitenechtelijke verhouding van de vader is een meisje geboren, die vervolgens verliefd wordt op zijn zoon. Een knappe film met mooi tijdsbeeld

2. Vertoning en bespreking van Indian Summer, een documentaire van Cees van Meurs (23 min.) – Natuurfilm met uitzonderlijk camerawerk over de nazomer in Canada.

20.45 uur: pauze
21.00 uur: vervolg programma

3. Vertoning en bespreking van Een kwestie van tijd, een speelfilm van de groep Mentl5 (12 min.) – Het leven kan ineens op zijn kop staan door het onvoorziene…..

4. Vertoning en bespreking van Nummer 61, een speelfilm van Tony Jacobs (14 min.) – Zeer geslaagde, komische film over een man, die op originele wijze wraak neemt na scheiding van zijn echtgenote.

5. Vertoning en bespreking van Briefgeheim, een speelfilm van filmgroep Wama (Laureaat!) (15 min.) – De topper van dit jaar! Een puur filmisch verhaal over een vrouw en haar correspondentievriend

22.00 uur: einde CineLOVA Filmcafé

Wil je het CineLOVA Filmcafé bijwonen? Meld je dan s.v.p. uiterlijk 5 mei a.s. aan door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo