CineLOVA laat zien 2020

CineLOVA Laat Zien
Begin het nieuwe jaar op de bank met het bingewatchen van Limburgse films. CineLOVA, L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg zorgen op 3 januari voor een dagvullend filmprogramma tijdens CineLOVA Laat Zien.

Van zondagochtend negen uur tot middernacht zendt L1 TV maar liefst 37
verschillende films (speelfilms, documentaires en vakantiefilms) van Limburgse amateurfilmers uit.

CineLOVA
Jaarlijks produceren Limburgse amateurfilmers individueel en/of collectief tientallen reportages, documentaires en speelfilms. Deze films waren onder andere te zien tijdens de Limburgse Filmdagen in het Royal Theater in Heerlen maar verdienen een groter publiek.
CineLOVA, het Limburgse platform voor non-professionele filmers, en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom ieder jaar een aantal films voor CineLOVA Laat Zien.
De 37 films van Limburgse makelij die op 3 januari worden uitgezonden zijn speelfilms, documentaires en vakantiefilms.

Zo is onder meer de documentaire ‘Niet zonder slag of stoot’ van Daniël Beckers te zien.
Deze film werd bekroond met de laureaat voor beste film van de Limburgse Filmdagen. De film is een indringend portret van Xavier Köhlen, die op jonge leeftijd Europees kampioen karate werd. Hij behaalde in het boksen maar liefst vier maal de Nederlandse titel in de hoogste amateurklasse en is onlangs profbokser geworden. In deze film zien we zijn successen maar ook het verlies van zijn eerste bokstrainer en beste vriend, John Huiveneers.

Ook de beste (korte) speelfilm van de Limburgse Filmdagen is te zien. ‘Over mijn lijk’ van Ineke en Peter Brouwers won daarnaast ook de prijs voor beste acteur en het beste camerawerk.

De vakantiefilms tonen reisverslagen, documentaires en reportages van verre oorden als India, Gambia en Sicilië. Maar veelal geven de films een beeld van de eigen regio: van de Stadsweide in Roermond, het klooster in Wittem tot een beeldverslag van Donker Horst.

Maar liefst acht van de getoonde films zijn genomineerd voor het NOVA Filmfestival, het jaarlijkse landelijke amateurfilmfestival van Nederland, georganiseerd door de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA)

Kijk voor meer informatie over CineLOVA Laat Zien, het uitzendschema van 3 januari en de filmbeschrijvingen op www.cinelova.nl .

Het uitzendschema kan via onderstaande link geopend worden.

https://www.cinelova.nl/?attachment_id=4147

RSS
Vimeo