CineLOVA Laat Zien 2019 – 27 december op L1 TV

Na de culinaire hoogstandjes en alcoholische beproevingen van Kerstmis, hebben CineLOVA, L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg op vrijdag 27 december a.s. nog een luchtig filmtoetje voor jou op het menu staan: CineLOVA Laat Zien. Van 13.00 tot 23.30 uur worden op L1 TV maar liefst 30 verschillende films (speelfilms, documentaires, vakantiefilms, filmportretten en reportages) van Limburgse amateurfilmers uitgezonden.

Jaarlijks produceren Limburgse amateurfilmers individueel en/of collectief tientallen reportages, documentaires en speelfilms. Deze films worden vertoond op amateurfilmfestivals in binnen- en buitenland. Een aantal films verdient een groter publiek. CineLOVA (het Limburgse platform voor non-professionele filmers) en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom ieder jaar een aantal films voor CineLOVA Laat Zien.

De 30 films van Limburgse makelij die op 27 december a.s. worden uitgezonden, zijn speelfilms, documentaires, vakantiefilms, filmportretten en reportages.

Still uit film ‘Sprinter’ van Lou Kruisbergen

Zo is onder meer de film Sprinter van Lou Kruisbergen te zien. Deze film was de allerbeste in de categorie ‘fictie’ tijdens de Limburgse Filmdagen 2019 (het provinciale amateurfilmfestival) en gaat over Anneleen. Nadat Anneleens moeder overleden is, gaat het helemaal verkeerd met haar vader. Opa vangt haar op en hoopt dat alles nog goed komt.

Still uit film ‘In de greep van de onderstroom’ van Jef Caelen

Daarnaast wordt ook de beste fictiefilm van het NOVA Filmfestival (het nationale amateurfilmfestival) vertoond tijdens CineLOVA Laat Zien, namelijk In de greep van de onderstroom van Jef Caelen, een film over de aanvaarding van het onaanvaardbare: de vergankelijkheid.

Still uit film ‘Wat als…’ van Hub Boyens

De documentaire Wat als… die goud won in de categorie ‘non-fictie’ tijdens de Limburgse Filmdagen 2019 is ook te zien. Deze documentaire van Hub Boyens gaat over de voetballer Willy Dullens en de tegenslag die ervoor zorgde dat er een einde kwam aan zijn voetbalcarrière.

CineLOVA Laat Zien toont ook vakantiefilms, reisverslagen en documentaires over verre oorden als Nieuw-Zeeland, de Canarische eilanden en New York, maar belicht ook plaatsen dichter bij huis, zoals het Klooster in Wittem en het Eyserbeekdal of Limburgse taferelen in een dorp en bij een Mariabeeldje. In het programma zijn ook filmportretten te zien o.a. van fotograaf en beeldend kunstenaar Fons Verhoeve en danseres Zoë Penders.

Uitzendschema
Download hier het uitzendschema van CineLOVA Laat Zien 2019 met de uitzendtijden en het overzicht van de films die worden uitgezonden. Wijzigingen voorbehouden!

RSS
Vimeo