CineLOVA Laat Zien – Limburgse amateurfilms op L1 TV

  

Filmstill uit ‘Die zwei blauen Augen’ van Jef Caelen en affiche van de film ‘Groetjes, Henk’ van Ineke en Peter Brouwers

Na de culinaire hoogstandjes en alcoholische beproevingen van Kerstmis, hebben CineLOVA, L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg op donderdag 27 december a.s. nog een luchtig filmtoetje voor u op het menu staan: CineLOVA Laat Zien. Van 15.30 tot 23.30 uur worden op L1 TV maar liefst 31 films van Limburgse amateurfilmers uitgezonden.

Jaarlijks produceren Limburgse amateurfilmers individueel en/of collectief tientallen reportages, documentaires en speelfilms. Deze films worden vertoond op amateurfilmfestivals in binnen- en buitenland. Een aantal films verdient een groter publiek. CineLOVA, het Limburgse platform voor non-professionele filmers, en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom ieder jaar een aantal films voor CineLOVA Laat Zien.

De 31 films van Limburgse makelij die op 27 december a.s. worden uitgezonden, zijn documentaires, filmische portretten, natuurreportages en fictiefilms. Zo is onder meer Die zwei blauen Augen van Jef Caelen te zien, een documentaire over kunstenaar Jos Caelen. Caelen mocht met deze film de prijs voor de beste amateurfilm van Limburg in ontvangst nemen tijdens de Limburgse Filmdagen 2018 en de prijs voor beste non-fictiefilm tijdens het landelijke NOVA Filmfestival 2018. Ook de beste fictiefilm van het NOVA Filmfestival 2018 wordt vertoond tijdens CineLOVA Laat Zien, namelijk Groetjes, Henk van Ineke en Peter Brouwers. Deze speelfilm gaat over een vrouw die gaat daten, maar waarbij helaas niet alles is wat het lijkt.

CineLOVA Laat Zien toont ook (natuur)reportages, reisverslagen en documentaires over verre oorden als Canada, Nieuw-Zeeland en IJsland en over plaatsen dichter bij huis, zoals het Eyserbeekdal, Sweijkhuizen, Maastricht en het natuurgebied van de Grensmaas tussen Borgharen en Itteren.  In het programma zijn ook filmportretten te zien o.a. van fotograaf en beeldend kunstenaar Fons Verhoeve en danseres Zoë Penders.

>>> Download hier het uitzendschema van CineLOVA Laat Zien en de filmbeschrijvingen.

RSS
Vimeo