Cinesud presenteert ‘De avond van de korte film’

Donderdag 14 april 2016 presenteert Cinesud (platform voor mediaprofessionals in Limburg) van 19.30 tot 20.45 uur ‘De avond van de korte film’ in De Brandweer Kantine (Capucijnenstraat 21) in Maastricht. Iedereen is welkom. Entree bedraagt € 10,-. Aanmelden kan via de website van Cinesud. Het is ook mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen.

 

Tijdens ‘De avond van de korte film’ zal filmexpert Jan Salden aan de hand van filmfragmenten toelichting geven op het genre van de korte film, dat in binnen en buitenland een nieuwe bloeiperiode lijkt door te maken.

De korte film heeft een lage status, zeker als die vergeleken wordt met zijn grote broertje de lange speelfilm. De geringere lengte van de korte film wordt vaak uitgelegd als ook minder kwaliteit of kunstzinnigheid. Een gedachte die feitelijk nergens op slaat. De korte film is een kunst- en vertelvorm op zich. Daar waar de regisseur zich bij een lange speelfilm kan richten op diepgang en complexiteit zal de maker van een korte film zich moeten bewijzen in de bondigheid, de puntigheid en doeltreffendheid. Dat vraagt behoorlijk wat talent en de beste korte films zijn meesterwerkjes in virtuositeit, De korte film is aan herwaardering toe, vindt lezinggever Jan Salden, en dat legt hij ook uit in deze lezing waar ook nog de twee korte films WINDSPIELE en OUD ZEER vertoond worden.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo