‘Film van de Maand’ april – JUSQU’À LA GARDE

In april 2018 gaan we van start met de ‘Film van de Maand’. Een nieuwe activiteit van CineLOVA i.s.m. de Limburgse filmhuizen. Iedere maand wordt i.s.m. één van de filmhuizen een film uit het reguliere filmprogramma geselecteerd en uitgelicht voor CineLOVA leden. Het gaat om films die, om verschillende redenen, als inspiratie kunnen dienen voor makers.

In de maand april kunnen CineLOVA leden op vertoon van hun NOVA ledenpas met € 2,- korting de Franse film Jusq’à la Garde van Xavier Legrand bezoeken in Filmhuis De Domijnen in Sittard.

Over Jusq’à la Garde
Deze ontzettend knappe dramafilm van Xavier Legrand kruipt volledig onder huid. Legrand won in Venetië de Zilveren Leeuw voor beste regie en debuut. ‘IK wil dat de kijker meedenkt over de argumenten en worstelt’, aldus dit nieuwe Franse regietalent over zijn vechtscheidingsdrama, waarin Miriam en haar man vechten om de voogdij (jusqu’à la garde) over hun zoon Julien. Acteur Denis Ménochet als de man/vader is fenomenaal. Bij de ‘bad’ scène is de machteloosheid van jezelf als kijker tot in de tenen te voelen.

Programmeur Freek Huijs heeft deze film uitgelicht voor CineLOVA leden, omdat deze film een mooie les is in karakteropbouw. ‘Legrand debuteert met deze zeer indrukwekkende film en laat de kijker op fascinerende wijze meevoelen en meebeleven met de karakters. De karakters worden zeer subtiel opgebouwd. Karaktereigenschappen sijpelen beetje bij beetje door waardoor we de personages uiteindelijk zeer goed kennen’, aldus Freek.

De film Jusq’à la Garde is vanaf donderdag 12 t/m woensdag 25 april te zien in Filmhuis De Domijnen. Kijk voor meer informatie (o.a. de tijden waarop de film wordt vertoond) op de website.

LET OP! De korting van € 2,- is alleen geldig op vertoon van de NOVA ledenpas in combinatie met een legitimatiebewijs. De korting geldt alleen voor de film Jusq’à la Garde van Xavier Legrand in Filmhuis De Domijnen.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo