Filmworkshops CineFest

Tijdens CineFest (9 en 10 juni 2017) in Filmhuis De Domijnen in Sittard vinden vier filmworkshops plaats. Hieronder vind je alle informatie over de filmworkshops, de docenten en de wijze waarop je je kunt aanmelden. De filmworkshops zijn toegankelijk voor personen van alle leeftijden die in hun vrije tijd films maken, verhalen schrijven, toneelspelen/acteren en filmmuziek maken. Deelname is GRATIS voor al deze personen. Aanmelden is i.v.m. het beperkte aantal plaatsen verplicht! Bij iedere workshop staat vermeld hoe je je kunt aanmelden.

 

>>> WORKSHOP SCENARIO
Workshopleider: Martijn Daamen
Zaterdag 10 juni, 13.00-15.00 uur
Filmhuis De Domijnen, Sittard 

Tijdens de Workshop Scenario geeft Martijn Daamen praktische tips over hoe je jouw verhaal of idee omzet naar een scenario. Na een korte les in de basis-principes van het scenarioschrijven, gaat hij per deelnemer dieper in op een idee of verhaal.

Over Martijn Daamen
Martijn is naast scenarioschrijver ook docent. De afgelopen jaren heeft hij al veel succesvolle en mooie korte films geschreven, waaronder Verkapt, Elke Dag en Peter. In 2013 won hij de prijs voor ‘Beste Scenario’ tijdens het 48 hour film project op het Nederlands Film Festival voor de film ‘Magazijn’. Lees meer…

Deelnemen
Deze workshop is alleen toegankelijk voor personen (alle leeftijden) die in hun vrije tijd films (willen gaan) maken (amateurfilmers) en schrijvers. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com.

Ter voorbereiding op de workshop vragen we deelnemers om bij hun aanmelding een filmidee (maximaal 5 regels) mee te sturen. Dit filmidee zal tijdens de workshop besproken worden.

 

>>> WORKSHOP ACTEREN
Workshopleider: Rufus Hegeman
Zaterdag 10 juni, 13.00-15.00 uur
Filmhuis De Domijnen, Sittard 

Wil jij leren acteren voor de camera? Kom dan naar de workshop Acteren door acteur en theaterdocent Rufus Hegeman.

Over Rufus Hegeman
Rufus Hegeman (1982) studeerde in2006 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde bij Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Toneel en bij Senf Theaterpartners als vader pluis in Nijntje de Musical. Voor de televisie speelde hij gastrollen in Flikken Maastricht, Moordvrouwen,
Verborgen gebreken en was hij te zien in Kinderen geen bezwaar (VARA) in de rol van Tom. Lees meer…

Deelnemen
Deze workshop is alleen toegankelijk voor personen (alle leeftijden) die in hun vrije tijd films (willen gaan) maken (amateurfilmers) en amateurtoneelspelers. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com.

 

>>> WORKSHOP REGIE
Workshopleiders: Jeroen Mourmans en Dennis de Pijper
Zaterdag 10 juni, 13.00-15.00 uur
Filmhuis De Domijnen, Sittard

Tijdens de workshop Regie bespreekt regisseur Jeroen Mourmans (All There Is) met ondersteuning van cameraman Dennis de Pijper hoe en wáárom zij als makers bepaalde keuzes maken om zo het verhaal te kunnen vertellen dat zij voor ogen hebben. Keuzes die niet alleen op de filmset worden gemaakt, maar juist ook ervoor en erna. Zij grijpen terug op zowel hun eigen werk als dat van enkele grote inspiratiebronnen. En (naar behoefte van de deelnemers) bootsen zij ter plekke, met professionele apparatuur, enkele van deze situaties van de filmset na.

Deelnemen
Deze workshop is alleen toegankelijk voor personen (alle leeftijden) die in hun vrije tijd films (willen gaan) maken (amateurfilmers). Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com.

 

>>> WORKSHOP FILMMUZIEK
Workshopleider: Dennis Braunsdorf
Zaterdag 10 juni, 13.00-15.00 uur
Filmhuis De Domijnen, Sittard

Tijdens de workshop Filmmuziek vertelt Dennis Braunsdorf over de kracht van muziek in film en andere media, zoals trailers en commercials. Aan de hand van voorbeelden, bekend en minder bekend, laat Dennis zien wat muziek doet met onze beleving van het beeld.

Over Dennis Braunsdorf
Sinds 2009 is Dennis Braunsdorf werkzaam als muziek componist in de media-industrie. Hij maakte onder meer de muziek voor short Over There, andere fictiefilms, trailers en commercials. In 2014 won hij de Buma Music in Motion Award voor de muziek in de korte film Rood. Lees meer…

Deelnemen
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. via cinelova@gmail.com.

 

 

RSS
Vimeo