Met korting naar documentaire ‘Lumière, l’aventure commence’ in Filmhuis De Spiegel (Heerlen)

Filmhuis De Spiegel in Heerlen wil graag een bijzondere documentaire onder de aandacht brengen van CineLOVA leden. Het gaat om de film Lumière, l’aventure commence van Thierry Frémaux. De documentaire is interessant vanwege het feilloze oog voor compositie, scherptediepte, de schilderachtige kwaliteiten, en de uitvinding van tracking shot en close up.

In 1895 vinden de broers Lumière de cinematograaf uit en draaien ze de allereerste films. Al doende leren en ontdekken ze de verschillende facetten van het filmen, zoals regie, travelling, trucage of remake. Frémaux maakte een selectie van onbekende en wereldberoemde meesterwerken van de broers Lumière en hij neemt ons mee naar het begin van de cinema. De regisseur benadert de broers als filmauteurs in plaats van fabrikanten oftewel makers met een duidelijk idee van cinema als kunstvorm. Frémaux, directeur van het filmfestival van Cannes, heeft van 108 films van de broers Lumière een documentaire gemaakt en van commentaar voorzien. Hij maakte een selectie van onbekende en wereldberoemde meesterwerken van de broers Lumière en hij neemt ons mee naar het begin van de cinema.

Smullen dus voor de filmliefhebber. Laat je verbazen, ontroeren en amuseren door Frémaux. Beelden die ons een bijzondere blik gunnen op het Frankrijk van toen en de wereld die zich openstelt voor de twintigste eeuw.

Wanneer je de film bezoekt met meer dan vier personen en een reservering plaatst, dan biedt Filmhuis De Spiegel een groepskorting aan. De film kan dan voor € 5,50 i.p.v. € 7,50 per persoon bezocht worden. Wil je gebruik maken van de groepskorting? Reserveer dan via filmhuisdespiegel@gmail.com of telefonisch via 045 57 72 279. Groepskortingen zijn alleen geldig wanneer men als groep komt en er één persoon afrekent.

Klik hier voor meer informatie over de film en de vertoningsdata.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo