Limburgs succes op NOVA Filmfestival 2018 in Vlissingen

Tijdens het NOVA Filmfestival 2018, dat in het weekend van 3 en 4 november plaatsvond in Vlissingen, vielen twee Limburgse cineasten in de prijzen. Het NOVA Filmfestival is hét jaarlijkse, nationale filmfestival voor amateurfilms. Er waren dit jaar 31 films te zien van amateurfilmers uit het hele land. Zeven van de 31 films waren afkomstig uit Limburg.

Van de zeven belangrijkste prijzen, die jaarlijks door de NOVA (Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs) worden uitgereikt voor de beste amateurfilms, gingen er dit jaar twee naar Limburgse makers. Filmer Peter Brouwers ontving een ‘Supernova’ in de categorie fictie voor zijn film Groetjes, Henk. Jef Caelen mocht een ‘Supernova’ in ontvangst nemen in de categorie non-fictie voor zijn film Die zwei blauen Augen. Jef werd tevens genomineerd voor ‘beste acteur’ vanwege zijn rol in de fictiefilm Jonne van Con Soeters.

Tijdens het NOVA Filmfestival 2018 waren (naast de drie bovengenoemde films) ook de Limburgse films: Dagboek van Urbain Appeltans, Tussen Hemel en Aarde van Monique Banen, Verjaardagsverrassing van Jef Caelen en Het is alleen maar lastig van Urbain Appeltans en Job Griffijn te zien.

Limburgse vertoners NOVA Filmfestival 2018 (v.l.n.r.: Job Griffijn, Urbain Appeltans, Peter Brouwers, Ineke Brouwers, Monique Banen, Con Soeters en Jef Caelen).

RSS
Vimeo