Limburgse Filmdagen 2019

Op zaterdag 13 en zondag 14 april a.s. vinden de Limburgse Filmdagen plaats in Filmhuis De Domijnen (Ligne 3) in Sittard. Tijdens hét amateurfilmfestival van Limburg worden maar liefst 34 nieuwe reportages, documentaires en speelfilms vertoond. Naast de vertoning van de films vinden ook gesprekken plaats met de filmmakers. De Limburgse Filmdagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

De Limburgse Filmdagen gaan op zaterdag 13 april om 9.00 uur van start. Die dag worden tot 17.00 uur films vertoond, afgewisseld met korte interviews met de makers en diverse pauzes. Op zondag 14 april wordt het festival om 9.30 hervat. Op zondagavond worden de beste en meest opvallende films van het festival bekroond met een prijs. Er wordt goud, zilver en brons uitgereikt in de categorie ‘fictie’ en ‘non-fictie. De beste film van het festival wordt bekroond met de laureaatsprijs. Naast deze prijzen worden ook CineLOVA filmprijzen uitgereikt en worden de nominaties voor het nationale amateurfilmfestival (NOVA Filmfestival) bekendgemaakt.

Tijdens de Filmdagen wordt een breed scala aan films vertoond. Zo zijn er speelfilms boordevol humor te zien, maar ook films over zware thema’s als de vergankelijkheid van het leven, een stukgelopen relatie tussen moeder en dochter en dementie. Daarnaast worden reportages vertoond over buitenlandse bestemmingen als Lissabon, Schwarzwald, Lorca en het eiland La Gomera. Ook is er aandacht voor de lokale geschiedenis en bekende personen uit Limburg in documentaires over o.a. de toekomst van het Klooster in Wittem, het ontstaan van de peelkolonie Griendtsveen, de Classics en hun internationale hit ‘My Lady of Spain’ en oud-voetballer Willy Dulkens.  

PRAKTISCHE INFORMATIE

Catering tijdens de Filmdagen
Filmhuis De Domijnen beschikt over een bar waar je ten tijde van het festival een drankje kunt nuttigen. Let op! Er kan alleen met de pin betaald worden. Contant betalen is niet mogelijk.

Bezoek je de Limburgse Filmdagen op 13 en 14 april a.s. en wil je graag (op de festivallocatie) lunchen bij Filmhuis De Domijnen? CineLOVA biedt bezoekers van de Filmdagen een lunch aan voor slechts € 9,- per persoon, per dag (wil je bijv. zaterdag én zondag gebruik maken van de lunch, dan bestel je dus twee lunches a € 9,- ). De lunch bestaat uit een kommetje soep (400 ml) en een luxe broodje. Op zaterdag wordt een salade bij de lunch geserveerd en op zondag een punt hartige taart. Koffie en/of thee en melk en/of jus d ‘orange zijn bij de lunch inbegrepen.

LET OP! Je kunt alleen gebruik maken van deze lunch als je dat vooraf aan ons doorgeeft en een bestelling plaatst. Een bestelling plaatsen kan door vóór 9 april a.s. een mail te sturen naar cinelova@gmail.com. Vermeld in de mail je voor- en achternaam en het gewenste aantal lunches en maak het totaalbedrag (aantal lunches maal € 9,-) onder vermelding van ‘Lunch LFD 2019’ gevolgd door je naam over op bankrekeningnummer NL 07 RABO 0117730866 t.n.v. LOVA. Alleen bestellingen, waarvan we de betaling vóór dinsdag 9 april a.s. hebben ontvangen, kunnen worden verwerkt.

De lunch die CineLOVA aanbiedt en zelf verzorgt, is de enige lunchmogelijkheid op locatie. Filmhuis De Domijnen beschikt zelf niet over lunchfaciliteiten. Het enige alternatief is lunchen buiten de deur, in de omgeving van Filmhuis De Domijnen en in de binnenstad van Sittard.

Parkeren
Bezoekers aan het filmfestival kunnen hun auto o.a. parkeren in Ligne Parking (parkeergarage onder het complex waar het festival plaatsvindt), Haspelsestraat 42 in Sittard. Het maximale parkeertarief per dag bedraagt € 5,-. Kijk voor meer informatie en bereikbaarheid op: www.ligne-sittard.nl/naar-ligne

  

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo