Limburgse Filmdagen 2018

  

Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse bodem willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdagen. Ook dit jaar wordt weer een Limburgs amateurfilmfestival georganiseerd. Het festival zou in eerste instantie plaatsvinden op zondag 15 april a.s., maar wegens het grote aantal inzendingen (30% meer projectietijd vergeleken met 2017), is besloten om het festival door te laten gaan op twee dagen en wel op zaterdag 14 april van 09.00-17.00 uur én zondag 15 april van 09.00-19.00 uur. Festivallocatie is Filmhuis De Domijnen (Ligne 3) in Sittard. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van het filmhuis. 

Op beide festivaldagen wordt een breed scala aan Limburgse amateurfilms vertoond. Ook worden diverse prijzen uitgereikt, waaronder de laureaat voor de beste film van het festival en goud, zilver en brons in de categorieën ‘fictie’ en ‘non-fictie’. Ieder vertoning zal vergezeld gaan met een kort gesprek met de maker en de vertoning van (een deel van) het juryverslag. Tijdens het festival wordt ook voldoende tijd ingeruimd om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje en een lunch.

CATERING TIJDENS FESTIVAL
Drankjes zijn tijdens de pauzes verkrijgbaar in de foyer van het Filmhuis. U dient er rekening mee te houden, dat u alleen kunt betalen met de pinpas en dus 
niet met contant geld.

Wilt u tijdens het festival gebruik maken van een lunch ter plaatse? Voor € 12,50 per persoon, per festival dag bieden wij u een lunch aan die bestaat uit een kop soep, twee belegde broodjes en één kop thee of koffie. Tevens zijn in dat bedrag nog twee kopjes koffie of thee inbegrepen die u tijdens de overige pauzes kunt nuttigen. Wilt u gebruik maken van dit arrangement? Gelieve dan uiterlijk woensdag 11 april vóór 17.00 uur a.s. uw bestelling te mailen naar Jef Caelen,  jefcaelen@planet.nl. Geef in de mail s.v.p. aan hoeveel lunches per festivaldag (zaterdag en/of zondag) u wilt bestellen en vermeld daarin ook uw naam en het totaalbedrag dat u gaat overboeken. Het totaalbedrag dient u vervolgens eveneens uiterlijk 11 april a.s. over te maken naar LOVA te Schimmert o.v.v. ‘Lunch LFD 2018’ gevolgd door uw voor- en achternaam. Het IBAN rekeningnummer is: NL 07 RABO 0117 7308 66.

Let op! Lunches zijn dus alleen beschikbaar voor personen die dit vooraf hebben doorgegeven en betaald.

Wenst u geen gebruik te maken van de lunch die CineLOVA u aanbiedt, dan zijn er in de directe omgeving van het Filmhuis en in de binnenstad van Sittard (op loopafstand) ook diverse gelegenheden waar u een lunch kunt nuttigen.

De Limburgse Filmdagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Download hieronder het programma van de Limburgse Filmdagen.

 

>>> Programma Limburgse Filmdagen 2018 – Filmprogramma en -selectie. 
>>> Limburgse Filmdagen 2018 Bloktijden

 

 

 

 

 

 

 

RSS
Vimeo