Cinesud presenteert Masterclass ‘Scenario’ door Hugo Heinen

Hugo HeinenCinesud (platform voor mediaprofessionals) organiseert op 9 en 10 april a.s. een tweedaagse, persoonlijke masterclass scenario door niemand minder dan Hugo Heinen (Nova Zembla, Oud Geld). Wil jij feedback, tips en tricks krijgen op een scenario van een van Nederlands’ grootste scenarioschrijvers? Meld je dan snel aan voor de masterclass. Er zijn nog maar drie plaatsen vrij.

Inhoud masterclass
Gedurende twee dagen gaat Hugo aan de hand van het werk van acht cursisten intensief aan de slag. In twee dagen worden vaardigheden getraind die nodig zijn bij het ontwikkelen en schrijven van een scenario, zoals het bouwen van verhalen en kiezen van personages, maar worden ook praktische zaken besproken, zoals de wensen van het Nederlands Filmfonds en kiezen voor (de juiste) producenten.

Elke cursist levert voorafgaand aan de masterclass een synopsis van drie pagina’s aan, waarop hij/zij een idee voor een (korte)film, documentaire of dramaserie heeft uitgewerkt. Deze synopsis wordt vervolgens verdeeld onder alle cursisten en de gastdocent, zodat eenieder zich kan voorbereiden op de cursusdagen.

Tijdens de cursusdagen wordt jouw plan door iedereen voorzien van feedback en aangevuld met de benodigde theorie, praktijkvoorbeelden en opmerkingen,  tips en tricks van Hugo. Zo kun je jouw plan verder ontwikkelen en naar een hoger ‘level’ tillen. Naast het bespreken van elkaars werk is er tijdens de masterclass ook veel ruimte voor vragen over de filmpraktijk of over het werken als scenarioschrijver.

Praktische informatie
De masterclass vindt plaats op 9 en 10 april 2016 van 10.30 tot 16.30 uur bij Cinesud (Carbon6), Kloosterweg 1, Heerlen. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Cinesud. Cinesud leden betalen € 139,-, niet-Cinesud leden € 219,- en studenten (lid van Cinesud) € 100,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW en inclusief lesmateriaal, lunch, drank en tussendoortjes.

Let op: Er zijn slechts 8 plekken beschikbaar, wees er dus snel bij! Minimum aantal deelnemers: 4. In geval van 4 of 5 deelnemers vindt de cursus alleen op zaterdag plaats . Bij 6 of meer deelnemers wordt de masterclass over twee dagen verspreid.

Kijk voor meer info op www.cinesud.nl

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo