Overlijden gewaardeerd lid CineLOVA

Huub Bervoets 1947-2023

Met spijt moeten wij u meedelen, dat op vrijdag 13 januari j.l. onze zeer gewaardeerde filmvriend Huub Bervoets na een kort ziekbed is overleden.

Huub is 43 jaar lang een bijzondere filmer geweest, die meer dan 300 films wist te realiseren en aan niet meer te tellen producties van anderen zijn medewerking verleende.

Hij grossierde in prijzen zowel op regionaal, nationaal en internationaal niveau, waaronder de belangrijke Hogenbijlprijs voor zijn hele oeuvre.

Huub is jarenlang lid geweest van de Geleense Smalfilm- en videoclub en korte tijd daarna van de LAS uit Maastricht. Tevens was hij een van de oprichters van filmgroep Collectief 05 en de drijvende kracht achter Cineastengroep Maaskant.

Velen zullen zich prachtige films van zijn hand herinneren zoals: “De Valkevallei”, “De Eksterhof” en “Mijne vrienden”, grote producties die hij maakte in samenwerking met toneelverenigingen “De Bron” uit Noorbeek en “Crescendo” uit Schimmert. Vervolgens realiseerde Huub succesvolle films samen met zijn vrienden van Collectief 05, zoals “Gerechtigheid”, “Anton”, “Bloem” en zijn wellicht bekendste film “Sjeng”, die in 2007 zilver behaalde op het Unica wereldfilmfestival in Tunesië.

Ondanks dat Huub de laatste jaren vooral actief was als succesvolle kunstschilder, bleef hij een van de steunpilaren van filmgroep Collectief 05, waarmee hij tot voor drie maanden terug nog aan films werkte, vooral als cameraman.

Huub was op vele plekken graag gezien als hij ingetogen maar vol passie en humor zijn filmprogramma’s presenteerde, zoals hij dat afgelopen september nog op de LAS heeft gedaan.

Ook verzorgde hij tot voor kort in zijn woonplaats Meers nostalgische filmprogramma’s, die geliefd waren bij de dorpelingen en belangstellenden uit de regionale omgeving.

Huub was een bijzonder mens, niet alleen vanwege zijn uitzonderlijke filmtalenten, maar zeker ook vanwege zijn persoonlijkheid: een eenvoudige bescheiden man die voor vele medefilmers in deze omgeving altijd klaar stond met zijn grote hulpvaardigheid.

Huub Bervoets is 75 jaar geworden.

Op vrijdag 20 januari a.s. zal in het crematorium aan de Vouershof 1 in Geleen om 11.30 uur de uitvaart plaatsvinden.

CineLOVA verliest met het heengaan van Huub niet alleen een uitzonderlijk lid, maar vooral een grote filmvriend.

Namens het bestuur van CineLOVA, Jef Caelen

Hier is nog een in Memoriam van Peter Keijzers te lezen: Huub-Bervoets-In-memoriam

Hierbij de rouwkaart van Huub Bervoets : Rouwkaart-Dhr.-Bervoets