Programma CineLOVA Filmcafé – 28 augustus 2018

 

Op dinsdag 28 augustus 2018 vindt van 19.30-22.00 uur een nieuwe editie van het CineLOVA Filmcafé plaats bij Cafézaal ’t Weverke in Schimmert. Aanmelden is verplicht en kan tot 26 augustus a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com o.v.v. ‘CineLOVA Filmcafé augustus’.

 

Het programma van de avond is als volgt:

 

19.30-19.45 uur
>>> LOVA-CineLOVA
Het bestuur van de LOVA heeft dit jaar onderzocht of de LOVA en het platform CineLOVA bestuurlijk gezien kunnen worden samengevoegd. Tijdens de ledenvergadering van de LOVA in het voorjaar van 2018 werd het plan gepresenteerd. Nadien werden de clubs middels een clubbezoek geïnformeerd en bevraagd over het idee. LOVA voorzitter Jef Caelen geeft een update van de stand van zaken.

19.45-19.55 uur
>>> CineLOVA activiteiten najaar 2018
Aankondiging van de CineLOVA activiteiten die in het najaar van 2018 plaatsvinden.

19.55-20.15 uur
>>> Nabespreking Film van de Maand juni – ‘BEAST’
De Film van de maand’ is een activiteit van CineLOVA waarbij i.s.m. een Limburgs filmhuis een film wordt geselecteerd die, om verschillende redenen, als inspiratie kan dienen voor CineLOVA leden. In de maand juni was dat de film Beast van Michael Pearce de CineLOVA ‘Film van de Maand’ in Lumière Cinema in Maastricht. Beast is een romantische thriller. De film gaat over Moll, een jonge, verwarde vrouw die verliefd wordt op de mysterieuze buitenstaander Pascal. David Deprez, artistiek leider van Lumière Cinema, heeft deze film uitgelicht voor CineLOVA leden, omdat de film op een heel eigen manier speelt met genreconventies. ‘Een goede stijloefening dus’, aldus David. De film wordt tijdens het Filmcafé nabesproken.

20.15-20.30 uur
>>> Pauze

20.30-22.00 uur
>>> Vertoning en bespreking LFD 2018 films en juryrapporten
Tijdens het CineLOVA Filmcafé in mei werden de Limburgse Filmdagen 2018 geëvalueerd met een twintigtal filmmakers. Tijdens de evaluatie werd o.a. duidelijk dat men het bespreken van de vertoonde films (juryrapport) zeer leerzaam vindt en dat men daar tijdens bijv. een CineLOVA Filmcafé dieper op in zou willen gaan. Tijdens het Filmcafé in augustus vertonen en bespreken we daarom een aantal LFD 2018-films en de bijbehorende juryrapporten. Het gaat in ieder geval om de films ‘Er niet zijn’ van Map Baggen, ‘Een schilder in zijn eigen wereld’ van Lou Kruisbergen en ‘Mijn Geboortedorp’ van Hub Boyens.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo