‘Van een idee naar een werkbaar scenario’

Driedaagse cursus o.l.v. professioneel speelfilmmaker Jeroen Mourmans
Je hebt een idee en je wilt een goed doortimmerd scenario schrijven voor een fictiefilm… Dan kan deze cursus een geweldige steun in de rug zijn en jouw expertise op dit terrein verbreden. De driedaagse cursus ‘Van een idee naar een werkbaar scenario’ maakt deel uit van het project ‘Amateurs meet professionals’ van CineLOVA. We hebben dit traject vanwege Corona moeten uitstellen, maar gaan weer enthousiast een herstart maken! Uiteraard worden de wettelijke regels die gelden in relatie tot corona in acht genomen bij deze cursus en andere bijeenkomsten van CineLOVA.

Wat kun je verwachten van de cursus?
In grote lijnen:

  • Wat zijn de hoofdingrediënten van een goed verhaal?
  • Hoe breng je daar structuur in aan?
  • Werkt dat bij een korte film anders dan bij een lange film?
  • Wat is het verschil?
  • Wat zijn daarin de valkuilen? Wat zijn gouden tips?
  • Formele handvaten voor de te maken stappen
  • Van logline naar scenario naar synopsis naar outline naar treatment naar scenario.
  • Verdieping in thema’s als ‘het schrijven van een dialoog’
  • Vertellen en denken in beeld en daarmee de dialoog beperken

Jeroen zal e.e.a. duidelijk maken aan de hand van voorbeelden, maar ook met praktische oefeningen.

Praktische informatie
De eerste cursusdag vindt plaats op dinsdag 8 september 2020 van 19.30-21.30 uur in Sport- en recreatiecentrum ’t Anker in Buchten. De data voor de volgende twee bijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers afgesproken tijdens de eerste cursusdag. 

Kosten 
De kosten voor de cursus bedragen € 15,- per cursusdag. Meld je je meteen aan voor alle drie de cursusdagen, dan bedragen de totale kosten €40,-. 

Inschrijven
Let op! Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar. Inschrijven kan tot zaterdag 5 september a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com. Vermeld bij je inschrijving of je je meteen voor alle drie de cursussen aanmeldt of alleen voor de eerste. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle betalingsgegevens.

Over Jeroen Mourmans
Jeroen studeerde in 2013 af aan de Universiteit in Amsterdam en behaalde daar zijn master Film Studies. Sindsdien heeft hij met veel succes een breed scala korte films en commercials gerealiseerd die op belangrijke festivals in de wereld te zien waren. Zo werd o.a. zijn film ‘All there is’ op het Cisterna film festival in Italië gekozen tot beste film in de categorie Next Generation. Begin 2020 werd zijn nieuwste speelfilm ‘Asnacht’ gelanceerd. Kijk voor meer informatie over Jeroen op www.jeroenmourmans.com

RSS
Vimeo