Over CineLOVA

Platform voor non-professionele filmers

BCineLOVA__Knalfilmfestival 2014en jij een verhalenverteller? Iemand die een boodschap wil overbrengen, een gebeurtenis wil registreren of een kwestie aan de kaak wil stellen middels het medium film? Vind jij het leuk om in je vrije tijd speelfilms, documentaires, reportages of videoclips te maken? Dan ben je hier op de juiste plek! CineLOVA is het platform voor enthousiaste, ambitieuze, non-professionele filmers. Beginnende en gevorderde filmers, jonge en (iets) oudere makers kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, filmadvies en een overzicht van de leukste filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg.

CineLOVA heeft als doel om iedereen die in zijn vrije tijd op serieuze wijze bezig is met film, te ondersteunen. Dat kunnen regisseurs, camera- of geluidsmannen en –vrouwen, scenaristen, editors of acteurs zijn en uiteraard zij die het allemaal in huis hebben. We zijn er voor de non-professionele filmers: de filmers die (nog) geen brood verdienen met het maken van films en daar geen of heel weinig budget voor hebben.

Het feit dat we een platform voor non-professionele filmers zijn, betekent overigens niet dat we niet met professionals samenwerken. Juist de samenwerking met professionele filmers is van wezenlijk belang om de kwaliteit van films hoog te houden. We werken samen met Cinesud, het platform voor mediaprofessionals. Zowel op het gebied van workshops, expertise uitwisseling als het gezamenlijk uitvoeren van filmprojecten waarbij zowel professionele als non-professionele filmers met elkaar samenwerken en van elkaar kunnen leren.

Op CineLOVA vind je als non-professionele filmer alle benodigde informatie, maar er is meer. Leden van CineLOVA bieden we vele extra’s.

  • Zo kun je als lid gratis of tegen een kleine vergoeding deelnemen aan de vele activiteiten (filmbesprekingen, -vertoningen, -wedstrijden, -cursussen en -festivals);
  •  Kun je o.a. feedback krijgen op een productie die je aan het maken bent;
  • Als lid kun je ook een filmproject initiëren en andere uitnodigen om mee te werken;
  • Daarnaast word je natuurlijk ook op de hoogte gehouden van speciale CineLOVA events die georganiseerd worden en krijg je op vertoon van je ledenpas korting op filmvertoningen.

Meer weten? Ga dan naar ‘lid worden’ om erachter te komen wat we nog meer voor jou kunnen betekenen.

CineLOVA (tot 1 januari 2019 LOVA) is tevens de naam van dé belangenbehartigersorganisatie van film- en videoclubs en individuele amateurfilmers in Limburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.