Over de filmcursussen

Doorlopende leerlijn en filmcursusaanbod (Cine)LOVA 2017-2018

CineLOVA heeft een nieuw cursusaanbod ontwikkeld voor het komende jaar (2017-2018). Het aanbod bestaat uit 8 cursussen die verdieping bieden in alle fases van het filmmaken, van ideevinding tot montage. Alle cursussen tezamen vormen een doorlopende leerlijn. Neem je deel aan alle cursussen uit het filmcursusaanbod, dan doorloop je alle productiefases en heb je aan het einde van de rit een film klaar. Ben je op zoek naar verdieping in één specifiek thema? Ook dat kan. Je kunt i.p.v. alle cursussen ook één of meerdere filmcursussen naar keuze volgen.

>>> Het actuele cursusaanbod en -overzicht van 2017-2018 vindt u onder het menu ‘filmcursussen’ bovenaan deze website.

De cursussen die worden aangeboden zijn gericht op de praktijk, zijn interactief en resulteren (bij het doorlopen van de hele leerlijn) in films. Er wordt in dat kader veel eigen inbreng en zelfwerkzaamheid van de cursisten verwacht. Bij het realiseren van een film i.h.k.v. de doorlopende leerlijn, kan CineLOVA helpen bij het vinden van geschikte crew en cast etc.


VOOR WIE?
Het filmcursusaanbod is toegankelijk voor filmers, acteurs, schrijvers en muzikanten die in hun vrije tijd (als amateur) films maken, acteren etc. Het merendeel van de cursussen is geschikt voor makers van zowel fictie als non-fictie films.


INTERESSE?
Heb je interesse om één van bovenstaande cursussen te volgen of wil je de hele leerlijn (alle cursussen) doorlopen? Maak je interesse dan kenbaar door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com o.v.v. ‘cursusaanbod 2017-2018’. Bij voldoende aanmeldingen, wordt het cursusaanbod daadwerkelijk georganiseerd. Er geldt voor iedere cursus een minimaal aantal deelnemers van 10 personen. De cursussen vinden  plaats op een zaterdag. De exacte cursusdata en -locaties worden t.z.t. bekendgemaakt in het cursusoverzicht.


KOSTEN
Leden van CineLOVA en leden van filmclubs die zijn aangesloten bij de LOVA kunnen met korting deelnemen aan de cursussen. Ben je geen lid? Voor slechts € 20,- per jaar word je lid van CineLOVA en kun je ook met korting deelnemen aan de cursussen. Check www.cinelova.nl/lid-worden voor meer info en het lidmaatschapsformulier. De kosten per workshop vindt u terug in het cursusoverzicht.


PLANNING
De cursusreeks gaat van start in december 2017. De laatste cursus in de reeks zal plaatsvinden in september 2018. Filmers die de hele leerlijn doorlopen, hebben eind 2018 een film klaar die ze vervolgens kunnen inzenden voor de Limburgse Filmdag 2019. De exacte data en cursuslocaties vindt u (zodra ze bekend zijn) terug in het cursusoverzicht.

RSS
Vimeo