CineLOVA filmadvies

Je hebt een korte film gemaakt of je bent nog druk bezig met het maken van een productie. Je bent benieuwd wat andere makers van jouw film vinden, je wilt de korte film of een fragment ervan voorleggen aan anderen, je wilt advies inwinnen en anderen vragen wat nog verbeterd zou kunnen worden. Ben je lid van CineLOVA? Dan helpen wij je graag verder.

Speciaal voor CineLOVA leden hebben we een team samengesteld van doorgewinterde amateurfilmers en critici die je graag met raad en daad bijstaan en je tips geven over jouw filmproductie. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Hieronder vind je een korte profielschets van de personen in kwestie. Wil je één of meerdere van onderstaande filmspecialisten benaderen? Stuur dan een mail naar cinelova@gmail.com. Wil je feedback krijgen op een film(fragment)? Stuur de film dan via We Transfer (www.wetransfer.com) naar bovenstaand mailadres. Vermeld duidelijk je naam en de vraag.

 

De CineLOVA filmbesprekers:

>>> Jef Caelen
Jef maakt jaarlijks diverse speelfilms en documentaires. Met zijn films heeft hij in het verleden vele prijzen gewonnen, zowel op provinciaal als op nationaal en internationaal niveau (UNICA). Sinds december 2013 is Jef ook actief als voorzitter van de LOVA. Ook stond hij aan de wieg van CineLOVA.


>>> Hay Joosten

Hay was in zijn werkzame leven o.a. consulent audiovisuele media bij het Huis voor de Kunsten Limburg. In die hoedanigheid initieerde en organiseerde hij vele filmfestivals en -activiteiten en gaf hij advies aan filmmakers. Tegenwoordig maakt Hay zelf films (waar hij ook prijzen mee wint op provinciaal en nationaal niveau), geeft hij cursussen ‘Verhaalstructuur’ en ‘Ideevinding’ en is hij actief als jurylid.

Hay heeft een eerstegraads bevoegdheid voor film, video, fotografie en vakdidactiek en wil die kennis en ervaring inzetten voor amateurfilmers. Hay kan fungeren als scriptdoctor of als sparingspartner optreden bij proefmontages.


>>> Ton Polman
Ton is het soort filmer die veel en meestal op eigen houtje met filmen bezig is. En dat al sinds 1962. Hij vindt zijn onderwerpen o.m. in de natuur, historie en streekcultuur. Ook is hij steeds op zoek naar mensen met bijzondere vaardigheden en een boeiend levensverhaal. Hij investeert veel tijd in vooronderzoek om zo zijn filmonderwerpen grondig te leren kennen. Hij heeft in de loop van de jaren diverse documentaires gemaakt die in regionale en nationale festivals werden getoond. Ook ontwikkelde hij de tweedaagse praktijkcursussen ‘Cameratraining’, ‘Geluid in de film’ en ‘Beeld- en Geluidmontage’ waarmee hij regelmatig met groepen cursisten op pad is.

Meedenken over films in de vorm van jureren of bespreken, geeft hem de mogelijkheid om zich te verdiepen in de gedachte die de filmmaker(ster) heeft gehad bij het maken van de film. Dat vindt hij steeds weer opnieuw een bijzondere ervaring. Eenvoud, betrokkenheid en emotie spelen daarin een grote rol.


>>> Con Soeters
Con is al bijna 40 jaar actief lid van filmclub LAS Maastricht, waarvan hij ook een aantal jaren voorzitter is geweest. Film en film maken is Cons passie. Meerder films die hij maakte,  mochten een nominatie ontvangen voor het nationale amateurfilmfestival (NOVA Filmfestival). Con schrijft, fotografeert, filmt, denkt, reist, leest, kookt, kijkt, ontmoet, schildert, maakt muziek en geniet.


>>> Henk Teunissen
Henk filmt al sinds 1989. Hij filmde in het verleden meestal met anderen, in teamverband. Sinds 2002 is Henk ook actief als jurylid (provinciaal en nationaal)  in zowel Nederland als België. Als filmer heeft Henk acht nationale filmprijzen in zijn prijzenkast staan. Twee van die films won hij voor zijn ‘eigen’ films. Henk heeft ook een keer een film mogen draaien tijdens de UNICA, het internationale amateurfilmfestival.