Limburgse Filmdagen


Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse bodem willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdagen. Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om één of meerdere recente filmproducties in te zenden voor hét amateurfilmfestival van Limburg. Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De films met de beste beoordelingen worden geprogrammeerd voor het festival. De hoogst scorende films worden bekroond met een prijs. De organisatie van de Limburgse Filmdagen 2019 is in handen van CineLOVA. De organisatie wordt daarbij ondersteund door het Huis voor de Kunsten Limburg.

Limburgse Filmdagen 2019
In 2019 vinden de Limburgse Filmdagen plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Het festival is voor iedereen vrij toegankelijk.

Amateurfilmers die één of meerdere films willen inzenden voor het festival kunnen dat doen tot 1 maart 2019. Aanmelden en een film inzenden gebeurt digitaal. Filmers die willen deelnemen dienen zich eerst aan te melden via het online aanmeldformulierIndien je meerdere films wilt inzenden, gelieve dan meerdere formulieren in te vullen (één formulier per film). Lees voordat je je aanmeldt s.v.p. eerst het wedstrijdreglement. Met het invullen van het online aanmeldformulier ga je akkoord met de voorwaarden die in het wedstrijdreglement staan opgesomd. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestiging. De film(s) die je hebt aangemeld kun je digitaal (met We Transfer of soortgelijk) aanleveren via cinelova@gmail.com Let op! De films moeten eveneens vóór 1 maart a.s. ingezonden zijn. 

 

 

Limburgse Filmdagen 2018
In 2018 vond het jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats op 14 en 15 april in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.


Limburgse Filmdagen 2017
In 2017 vonden de Limburgse Filmdagen plaats in het weekend van 8 en 9 april in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.


Limburgse Filmdagen 2016

De Limburgse Filmdagen 2016 vonden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in Cultuurhuis Heerlen. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars. Bekijk hier de fotoreportage van de Limburgse Filmdagen (zelf foto’s toevoegen is mogelijk). De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ton Polman.

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Vimeo