Limburgse Filmdagen

Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse bodem willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdagen. Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om één of meerdere recente filmproducties in te zenden voor hét amateurfilmfestival van Limburg. Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De films met de beste beoordelingen worden geprogrammeerd voor het festival. De hoogst scorende films worden bekroond met een prijs. De organisatie van de Limburgse Filmdagen is in handen van CineLOVA. 

Limburgse Filmdag 2023

Het jaarlijkse filmfestival is tot 1 dag terug gebracht met als reden dat er te weinig films ingezonden waren op het meetpunt om de filmdag(en) te organiseren. Het festival vond plaats op 15 april j.l.  in de Domijnen te Sittard.  Na selectie door een zevenkoppige Limburgse jury werden uiteindelijk 21 films opgenomen in het programma van de limburgse filmdag. Er waren door de dag heen rond 70 bezoekersaanwezig tijdens de projectie van de films. Download de palmares  van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars. 

De foto’s die gemaakt zijn kunnen via de link bekeken worden: 

Limburgse Filmdag 2022
Het jaarlijkse filmfestival is tot 1 dag terug gebracht met als reden dat er te weinig films ingezonden waren op het meetpunt om de filmdag(en) te organiseren. Het festival vond plaats op 18 juni 2021 in de Domijnen te Sittard.  Download de palmares  van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2021
Het festival vond plaats op 19 en 20 juni 2021 in Royal Theater in Heerlen. Het CineLOVA bestuur heeft ervoor gezorgd, dat we met inachtneming van de regels rond corona, het festival op een veilige manier kunnen laten plaatsvinden. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2020
Het festival vond plaats op 26 en 27 september 2020 in Royal Theater in Heerlen. Het CineLOVA bestuur heeft ervoor gezorgd, dat we met inachtneming van de regels rond corona, het festival op een veilige manier kunnen laten plaatsvinden. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2019
Op 13 en 14 april 2019 vonden in Filmhuis De Domijnen in Sittard de Limburgse Filmdagen 2019 plaats. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2018
In 2018 vond het jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats op 14 en 15 april in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2017
In 2017 vonden de Limburgse Filmdagen plaats in het weekend van 8 en 9 april in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2016
De Limburgse Filmdagen 2016 vonden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in Cultuurhuis Heerlen. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars. Bekijk hier de fotoreportage van de Limburgse Filmdagen (zelf foto’s toevoegen is mogelijk). De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ton Polman.