Limburgse Filmdagen

Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse bodem willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdagen. Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om één of meerdere recente filmproducties in te zenden voor hét amateurfilmfestival van Limburg. Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De films met de beste beoordelingen worden geprogrammeerd voor het festival. De hoogst scorende films worden bekroond met een prijs. De organisatie van de Limburgse Filmdagen is in handen van CineLOVA. 


Limburgse Filmdagen 2020
LET OP!
De Limburgse Filmdagen zouden plaatsvinden op 28 en 29 maart 2020 in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Het festival is i.v.m. het coronavirus en landelijke maatregelen daaromtrent uitgesteld! Het festival gaat niet door op 28 en 29 maart. Het CineLOVA bestuur wacht de ontwikkelingen omtrent het virus af en zal t.z.t. een nieuwe datum bekendmaken voor het festival. De voorbereidingen voor het festival gaan gewoon door. 

Amateurfilmers konden tot 1 maart 2020  hun film(s) inschrijven en inzenden. Op 7 en 8 maart 2020 werden alle inzendingen gejureerd. Op 14 maart vindt de NOVA-jurering plaats. Filmmakers ontvangen na de jurering bericht of de film geselecteerd is voor vertoning tijdens de Limburgse Filmdagen later dit jaar. 

 

 

Limburgse Filmdagen 2019
Op 13 en 14 april 2019 vonden in Filmhuis De Domijnen in Sittard de Limburgse Filmdagen 2019 plaats. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2018
In 2018 vond het jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats op 14 en 15 april in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2017
In 2017 vonden de Limburgse Filmdagen plaats in het weekend van 8 en 9 april in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars.

Limburgse Filmdagen 2016
De Limburgse Filmdagen 2016 vonden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 mei in Cultuurhuis Heerlen. Download de palmares van het festival voor een overzicht van de vertoonde films en de prijswinnaars. Bekijk hier de fotoreportage van de Limburgse Filmdagen (zelf foto’s toevoegen is mogelijk). De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ton Polman.

 

RSS
Vimeo